CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Mitsubishi Space Star. Ανανεωμένο

Έξι χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με 653.065 πωλήσεις σε 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 205.264 στην Ευρώπη – το Space Star ανανεώνεται αισθητικά και λειτουργικά, ώστε να αποτελέσει μία cool αλλά λογική εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες, συνδυάζοντας Ιαπωνική αξιοπιστία και νέα χαρακτηριστικά ADAS. Προϊόν εξέλιξης του φιλόδοξου project “Global Small” που ξεκίνησε από την MMC το 2009, το Space Star είναι μοναδικό, με την έννοια ότι προορίζεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός συγκεκριμένου target group σε όλο τον κόσμο.

Το “Global Small” Project περιλάμβανε μία νέα αρχιτεκτονική μικρού οχήματος, δύο διαφορετικά οχήματα (το 5-θυρο Space Star hatchback και το 4-θυρο Attrage sedan), μία νέα οικογένεια κινητήρων, καθώς και ένα νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη (το τρίτο της MMC στη χώρα, στο οποίο αργότερα προστέθηκε και ένα ακόμα στις Φιλιππίνες).

Αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική προσπάθεια σε επίπεδο επένδυσης και παραγωγής, το ολοκληρωμένο face-lift μεταμορφώνει το Space Star σε ένα κομψό και γεμάτο αυτοπεποίθηση μικρό αυτοκίνητο με πιο δυναμικό στήσιμο, που όμως διατηρεί τις ευέλικτες διαστάσεις του (μόνο 5 cm προστέθηκαν στο συνολικό μήκος των 3.845 mm) Στο πίσω τμήμα, ένας νέος, φαρδύτερος, πιο ανάγλυφος προφυλακτήρας δείχνει το αυτοκίνητο χαμηλότερο και φαρδύτερο με μία νέα αίσθηση αναλογιών που αναδεικνύεται από τη νέα σχεδίαση των πίσω φώτων (LED) σχήματος L. Η συνολική εντύπωση επιτείνεται από τη μεγάλη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο, φως στοπ, ψηλά τοποθετημένο, που συμβάλλει επίσης στην έξοχη αεροδυναμική (Cd: 0.27).

Πιο δυναμικό οπτικά, το 2020 Space Star ‘πατά’ σε πιο περίτεχνες ζάντες αλουμινίου 15” με νέες φαρδιές ακτίνες και κατεργασία με μηχανική κοπή (machine cut) που προάγουν τη νέα αίσθηση δυναμισμού, γεμίζοντας τους θόλους των τροχών καλύτερα από ποτέ. Αυτή η πιο λαμπερή (ζωηρή, χαρούμενη, ευφυής) νέα προσωπικότητα αναδεικνύεται με δύο νέα χρώματα: Sand Yellow metallic και White Diamond. Η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει η εξωτερική στιλιστική αναβάθμιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, που ανανεώθηκε σύμφωνα με σχόλια των πελατών. Στην καμπίνα του νέου Space Star ξεχωρίζουν, οι νέες επενδύσεις, η νέα διάταξη μοχλοδιακοπτών & και αποθηκευτικός χώρος κάτω από το ταμπλό, τα νέα πιο ευανάγνωστα όργανα με τύπου carbon πρόσοψη και πιο ευδιάκριτες ενδείξεις

Νέοι, αποδοτικοί, ελαφριοί 3-κύλινδροι βενζινοκινητήρες ενός λίτρου με 71 ίππους και 1.2 λίτρων με 80 ίππους με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC της Mitsubishi Motors και σύστημα Auto Stop & Go (ανάλογα με το μοντέλο). Επιπλέον, οι αποδοτικοί κινητήρες του Space Star συνδυάζονται με ένα εξίσου αποδοτικό, νέο 5-τάχυτο κιβώτιο ή το INVECS-III CVT. (μόνο με τον κινητήρα 1.2 L το δεύτερο) Για το 2020, οι μηχανικοί της MMC ενσωμάτωσαν έναν πολύ αποδοτικό εναλλάκτη 130A και νέες σχέσεις μετάδοσης για το κιβώτιο 5 M/T.

 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Άγρια συμπλοκή με μαχαιρώματα στον Λαγανά Ζακύνθου – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση δύο άτομα

Bury

Volvo Car Financial Services

cars

Volkswagen ID.7: Αναμένεται στο τέλος της χρονιάς με αυτονομία 700 χιλιομέτρων

cars

Η Κυρά που «διαφεντεύει» τον ποταμό Λάδωνα

cars

Σαν σήμερα 29 Ιουνίου: Συλλαμβάνεται ο Σάββας Ξηρός – Η αρχή του τέλους της 17 Νοέμβρη

deleted-w9i2FI7l

Διεκόπη λόγω καιρού η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγαίο – Αεροπορικώς στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

cars

Η Mazda λανσάρει το υβριδικό MX-30 στην Ιαπωνία.

cars

Έξαλλος ο Γιώργος Λάγιος πήρε θέση υπέρ Παπανώτα: «Όταν παραμένεις, το πρόβλημα το έχεις εσύ»

cars

40 χρονια Quattro από την Audi. Ηταν η μεγάλη αλλαγή

cars