CARSNEWS
MOTONEWS

Ντεμπούτο για την υβριδική BMW M5 ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο MotoGP: Αποκαλυπτήρια με τον Βαλεντίνο Ρόσι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας βασίζεται στην BMW M5, η οποία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood και θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο τον Νοέμβριο.

Από το 1999, η BMW M παρέχει τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας υψηλών επιδόσεων για την κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσικλέτας ως το “Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP”. Το πιο πρόσφατο απόκτημα αυτού του στόλου, η BMW M5 MotoGP Safety Car, έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου έγιναν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Μιλάνο.

BMW M5 SC Sylvia Neubauer
BMW M5 SC Sylvia Neubauer BMW

Εκεί, στο House of BMW στο Μιλάνο της Ιταλίας, τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τη Σύλβια Νιουμπάουερ, Αντιπρόεδρο Πελατών, Μάρκας και Πωλήσεων της BMW M GmbH μαζί με τον Μασιμιλιάνο Ντι Σιλβέστρι, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BMW Italia, που ήταν άλλωστε και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης. Η BMW M5 Safety Car έκανε το ντεμπούτο της στην πίστα το Σάββατο στο Grand Prix του Misano.

Το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι απόλυτα κατάλληλο για χρήση ως αυτοκίνητο ασφαλείας. Κάτω από το καπό, μια ειδική για το μοντέλο έκδοση του συστήματος M HYBRID συνδυάζει έναν υψηλόστροφο V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 727 ίππων. Αυτή μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive.

BMW M5 SC
BMW M5 SC BMW

Το μοντέλο παραγωγής εντυπωσιάζει ήδη με την εξωτερική του εμφάνιση. Η κλασική Μ σχεδίαση για μοντέλα υψηλών επιδόσεων έχει επαναπροσδιοριστεί, διαθέτοντας φαρδιούς θόλους τροχών και πλευρικές ποδιές, σμιλεμένο εμπρός προφυλακτήρα και ειδική σχεδίαση στην περιοχή της κολόνας C, που προσδίδουν στην BMW M5 μια ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση. Η BMW M5 Safety Car για το MotoGP διαθέτει επίσης ένα ειδικό livery που θυμίζει γκράφιτι.

Όπως σε όλα τα αυτοκίνητα ασφαλείας, η BMW M GmbH έχει προβεί σε ειδικές τροποποιήσεις για τη χρήση του οχήματος στις πίστες. Συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί πολυάριθμα εξαρτήματα BMW M Performance Parts, όπως τα μπροστινά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, ο πίσω διαχύτης από κέβλαρ, οι πλευρικές ποδιές από carbon, οι επενδύσεις από ανθρακονήματα και τιτάνιο στις απολήξεις του συστήματα εξαγωγής και το carbon κάλυμμα του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Στα ειδικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η μπάρα οροφής του αυτοκινήτου ασφαλείας, το μπροστινό splitter, τα καθίσματα Recaro, οι αγωνιστικές ζώνες 6 σημείων, ο πυροσβεστήρας, καθώς και μια αντλία για την αναρρόφηση του καυσίμου για ασφαλέστερη μεταφορά του οχήματος στις πίστες. Στις 7 Σεπτεμβρίου, το νέο BMW M5 MotoGP Safety Car βγήκε για πρώτη φορά στην πίστα του Misano στα πλαίσια του Gran Premio Red Bull di San Marino e della Riviera di Rimini.

BMW M5 SC_Valentino Rossi
BMW M5 SC_Valentino Rossi BMWI

Μεταξύ των πολυάριθμων καλεσμένων στην παρουσίαση στο Μιλάνο ήταν και ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μοτοσικλέτας που γνωρίζει καλά τη συμμετοχή της BMW M στο MotoGP, και αφού μεταπήδησε στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, πανηγυρίζει επιτυχίες ως εργοστασιακός οδηγός της BMW M με την BMW M4 GT3 από τη σεζόν του 2023.

Related Articles

CFMOTO 800MT Explorer – Νέα και αναβαθμισμένη έκδοση

cars

Μοτοσυκλέτα έπεσε σε περίφραξη: νεκρός ο 48χρονος οδηγός

cars

Ράλι Ντακάρ: Πέθανε ο αναβάτης των μοτοσικλετών Κάρλες Φαλκόν, οκτώ μέρες μετά το ατύχημά του

cars

Διασχίζοντας την Ασία με την QJ MOTOR SRT 800X

Bury

Daytona Hobby: Αίσθηση κανονικής μοτοσυκλέτας σε εκδόσεις 50 και 125 κ

cars

Έφυγε ο Σταύρος Τριντής, αγωνιζόμενος στο ΠΠΤ

cars

Αυτές είναι οι νέες εκδόσεις της Yamaha Tenere 700 -Πόσο κοστίζουν

cars

Μια κλασική Honda ακόμα πιο σπέσιαλ

cars

F1 GP Ολλανδίας: Τρομακτική πτώση κασκαντέρ με μοτοσυκλέτα πριν την έναρξη των κατατακτήριων-video

cars