CARSNEWS
MOTONEWS

Ράλι Ντακάρ: Πέθανε ο αναβάτης των μοτοσικλετών Κάρλες Φαλκόν, οκτώ μέρες μετά το ατύχημά του

ΡΑΛΙ ΝΤΑΚΑΡ

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

CARLES FALCON / INSTAGRAM
CARLES FALCON / INSTAGRAM

Ο 46χρονος Ισπανός αναβάτης των μοτοσικλετών Κάρλες Φαλκόν υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί στο ατύχημά του στη 2η Ειδική Διαδρομή του φετινού Ράλι Ντακάρ, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του, TwinTrail Racing.

Ο Καταλανός ξεκίνησε φέτος το δεύτερό του Ράλι Ντακάρ, με μια μοτοσικλέτα της ΚΤΜ στην κατηγορία Rally 2. Κατά τη δεύτερη μέρα του φετινού αγώνα, την προηγούμενη Κυριακή (7/1) από την Αλ Χενακίγιαχ στο Αλ Ντουαντίμι, είχε πτώση 15 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα του σπονδύλου C2 και εγκεφαλικό οίδημα.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης κατάφερε να επαναφέρει την καρδιακή του λειτουργία στο σημείο, και έπειτα τον μετέφερε με ελικόπτερο στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου του Ριάντ. Οι ιατροί εκεί κρατούσαν τον Ισπανό σε τεχνητό κώμα και τον υπέβαλαν σε διαρκείς εξετάσεις.

Σήμερα (15/1) η ομάδα του ανακοίνωσε ότι ο Κάρλες Φαλκόν υπέκυψε στα τραύματά του. Η ανακοίνωσή της ανέφερε: “Αυτή τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, ο Κάρλες μας άφησε. Η ιατρική ομάδα επιβεβαίωσε ότι η νευρολογικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από την καρδιακή ανακοπή τη στιγμή του ατυχήματος ήταν μη αναστρέψιμες.

Ο Κάρλες ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, πάντοτε ενεργός, που απολάμβανε παθιασμένα ό,τι έκανε, ειδικά τις μοτοσικλέτες. Μας άφησε κάνοντας κάτι το όνειρό του, τη συμμετοχή στο Ντακάρ. Το απολάμβανε και ήταν χαρούμενος πάνω στη μοτοσικλέτα. Πρέπει να τον θυμόμαστε για το χαμόγελό του και την ευτυχία που μετέδιδε στους πάντες.

Ήταν τεχνικός υπολογιστών, δάσκαλος οδήγησης μοτοσικλετών και οδηγός σε ταξίδια με μοτοσικλέτες χάρη στο πάθος του. Πολλοί έμαθαν στο πλευρό του. Δίδασκε με πάθος, ενέργεια και χαρά, έκανε τους πάντες να απολαμβάνουν τη μοτοσικλέτα. Αυτά μας άφησε και αυτά είναι που θα κρατάμε πάντα, όλοι εμείς που ήμασταν κοντά του, η οικογένεια, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του”.

Related Articles

Πρώτη γεύση από τα δύο νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα της Harley-Davidson

cars

UM Motorcycles: Στην Ελλάδα οι cruisers με κινητήρα 300 κ.εκ. Πόσο κοστίζουν

cars

Ducati Multistrada V4 Rally: Η μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

cars

Ρόδος: 15χρονος χωρίς δίπλωμα κυκλοφορούσε με κλεμμένη μοτοσυκλέτα!

cars

Ζευγάρι adventure μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκε και ληστεύθηκε στην Μπελίζ

cars

Όταν η Deus «πείραξε» το θρυλικό παπάκι της Honda

cars

Buell Super Touring 1190 – Το «τέρας» από την Αμερική

cars

QJMOTOR SRT 800X – Η νέα μεσαία adventure σε τιμή πρόκληση

cars

Honda NX 500 X: Με νέα στοιχεία και όνομα από τα παλιά

Bury