CARSNEWS
AUTONEWS

Αύξηση πωλήσεων της BMW M GmbH – Περισσότερες από 200.000 παραδόσεις οχημάτων μέσα σε ένα χρόνο

Το 2023 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την BMW M GmbH με τις πωλήσεις της να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, παραδόθηκαν περισσότερα από 200.000 οχήματα παγκοσμίως μέσα σε μία χρονιά. Με ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων 202.530 σπορ μοντέλων και οχημάτων υψηλών επιδόσεων, συνεχίστηκε η ανοδική τάση των τελευταίων ετών. Η εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων κατά 14,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αποδεικνύει ότι τα σπορ οχήματα με το γράμμα Μ προσέλκυσαν για μία ακόμα φορά νέες ομάδες πελατών ως επισφράγιση της ποιότητας που προσφέρουν.

Οι ΗΠΑ ήταν και το 2023 η σημαντικότερη ενιαία αγορά για τα αυτοκίνητα της BMW M GmbH. Η εγχώρια αγορά της Γερμανίας κατέκτησε και πάλι τη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε η τρίτη πιο σημαντική αγορά, όπως και το 2022.

Νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων εμπλουτίζουν τη γκάμα

Τρία αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, τα οποία συμπλήρωσαν έναν πλήρη χρόνο στην αγορά το 2023 συμβολίζοντας την ποικιλία επιλογών στη γκάμα της BMW M GmbH, συνετέλεσαν επίσης αποφασιστικά στη νέα αύξηση των πωλήσεων. Με 6κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, πίσω κίνηση και προαιρετικό χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, η δεύτερη γενιά της BMW M2 προσφέρει μια ακόμη πιο ελκυστική πρόταση για την είσοδο των πελατών στον κόσμο των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της BMW M. Η εξωστρεφής σχεδίαση, η προηγμένη πολυτέλεια στο εσωτερικό και το νέο σύστημα M Hybrid καθιστούν την BMW XM μοναδική πρόταση στις κατηγορίες Sports Activity Vehicles (SAV) και Sports Activity Coupe (SAC). Το νέο ειδικό μοντέλο BMW M3 CS, το οποίο μεταφέρει την ιδιαίτερη αίσθηση BMW M στην πίστα και στο δρόμο με απόλυτα αυθεντικό τρόπο, έτυχε επίσης ενθουσιώδους υποδοχής από τους φίλους της μάρκας.

Εξάλλου, χάρη στην σταθερή δημοτικότητα των best sellers στην κατηγορία οχημάτων υψηλών επιδόσεων, η ανοδική πορεία της BMW M GmbH συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό. Το 2023, το BMW M3 Sedan ήταν το σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, με την BMW M4 Coupé να ακολουθεί.

Νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων το 2024

Η επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων θα συνεχιστεί το 2024. Εκτός από την επικείμενη αναθεώρηση των τριών πιο επιτυχημένων μοντέλων υψηλών επιδόσεων, των M3, M4 και M2, η νέα έκδοση της M5 βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης για το τρέχον model year. Η νέα γενιά του μοντέλου υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή κατηγορία δεν θα διατίθεται μόνο ως sedan, αλλά ως M5 Touring προσελκύοντας και νέες ομάδες πελατών. Προηγουμένως, η έλευση της i5 M60 xDrive Touring θα συμπληρώσει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων.

Ντεμπούτο στην καρδιά της γκάμας της BMW M θα κάνει επίσης ένα μοντέλο που απευθύνεται σε ιδιαιτέρως φιλόδοξους οδηγούς: την τεράστια επιτυχία της BMW M3 CS ακολουθεί το νέο ειδικό μοντέλο M4 CS, το οποίο ενσαρκώνει το γνήσιο αγωνιστικό πάθος σε μια άλλη μορφή με αυξημένη ισχύ και βελτιστοποιημένο βάρος.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Le Mans

Καθώς η νέα BMW M Hybrid V8 ολοκλήρωσε με επιτυχία πέρσι την πρώτη της σεζόν στη σειρά αγώνων αντοχής IMSA στη Β. Αμερική, η BMW M GmbH θα συμμετάσχει επίσης στο FIA World Endurance Championship (WEC) το 2024. Το αποκορύφωμα της σεζόν είναι η επιστροφή στις 24 Ώρες του Le Mans: ακριβώς 25 χρόνια μετά τη νίκη στη γενική κατάταξη της BMW V12 LMR στον θρυλικό κλασικό αγώνα αντοχής, ένα πρωτότυπο της BMW M Motorsport θα βρίσκεται και πάλι στη σχάρα εκκίνησης.

Η επιστροφή στο Circuit de 24 Heures θα συνοδεύεται από την πρεμιέρα στην πίστα του 20ου BMW Art Car. Μία από τις δύο M Hybrid V8 που θα λάβουν μέρος στο Le Mans θα είναι φιλοτεχνημένη από την παγκοσμίου φήμης Νεοϋορκέζα καλλιτέχνιδα Julie Mehretu, με το σχέδιό της να αποτυπώνει εύστοχα τον παραδοσιακό συνδυασμό μηχανοκίνητου αθλητισμού και τέχνης στη συλλογή BMW Art Car.

Related Articles

Ηχητική πανδαισία ο 5-κύλινδρος του Audi RS3!

cars

Παπανδρέου: Οι ευρωεκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ και συνακόλουθα για Ελλάδα και Κύπρο

Bury

Η Porsche τιμά την πρώτη Boxster με μία ειδική έκδοση.

cars

Η νέα S-Class φέρνει και τους πρώτους αερόσακους πίσω επιβατών!

cars

Η Jaguar-Land Rover εξελίσσει ένα προηγμένο, 3D head-up display.

cars

Η Lotus σκέφτεται την αναβίωση της Elan ως “αντι-Boxster”.

cars

Φτάσαμε: Ο Ζερόμ Καλούτα ταξίδεψε στην Κάσο, το νοτιότερο σημείο των Δωδεκανήσων

Bury

Το ριάλιτι των ’00s που ρίχνει στην αρένα της τηλεθέασης το Open

cars

Fiat Professional Fiorino. Με προνόμια για τον επαγγελματία

cars