CARSNEWS
F1 & RACES

F1: H Alpine υποδέχεται το 2024 με διπλή παρουσίαση – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

H γαλλική ομάδα θα κάνει παράλληλη παρουσίαση του μονοθεσίου της Formula 1 και του Hypercar για το WEC και ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων.

Δεν ήταν μόνο η Mercedes-AMG που μας επεφύλασσε έκπληξη για τη νέα εβδομάδα. Η Alpine Racing με τη σειρά της, ανακοίνωσε τη δική της ημερομηνία αποκάλυψης, τόσο για το νέο της μονοθέσιο στη Formula 1, όσο και για το Hypercar με το οποίο θα αγωνιστεί στο WEC. H ανακοίνωσή της έγινε μέσω των social media της και όρισε τις αποκαλύψεις για τις 7 Φεβρουαρίου. Εκείνη την ημέρα παρεμπιπτόντως έχει γενέθλια ο οδηγός της στη Formula 1, Πιέρ Γκασλί.

Η γαλλική ομάδα επιθυμεί να γίνει πιο ανταγωνιστική στο 2024 και για το λόγο αυτό ξεκίνησε το σχεδιασμό του μονοθεσίου της από λευκή κόλλα χαρτί. Στο εργοστάσιο του Ένστον πιστεύουν πως με τη νέα τους σχεδιαστική φιλοσοφία να πετύχουν τους στόχους τους και να παλεύουν για καλύτερες θέσεις στην πίστα. Παράλληλα ξεκινά ένα νέο ταξίδι στους αγώνες αντοχής. Θα αγωνιστεί με δύο LMDh αγωνιστικά στην κατηγορία Hypercar του WEC που φέτος μετρά 19 συμμετοχές. Έτσι εδραιώνει τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή των αγώνων ταχύτητας.

Οδηγοί της Alpine στη Formula 1 παραμένουν οι Έστεμπαν Οκόν και Πιέρ Γκασλί. Στο WEC οι οδηγοί της θα είναι οι: Νικολά Λαπιέρ, Φρέντιναντ Χάμπσμπεργκ, Πολ-Λουπ Σατάν, Ματιέ Βαξιβιέ, Σαρλ Μιλέσι και Μικ Σουμάχερ.

Όσον αφορά τις παρουσιάσεις μονοθεσίων της Formula 1 που έχουν ανακοινωθεί, τα νέα μονοθέσια των Williams F1 και Stake F1 Team (πρώην Alfa Romeo) θα παρουσιαστούν στις 5 Φεβρουαρίου. Ακολουθεί η Aston Martin στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ μία ημέρα μετά θα δούμε το νέο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari. Η Mercedes θα αποκαλύψει την W15 στις 14 Φεβρουαρίου.

ΤΟ ΠΟΣΤ:

F1 🤝 WEC

Join us on the 7th of February for an Alpine Motorsports Season Launch. pic.twitter.com/wtEm5R6SNT

— BWT Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) January 15, 2024

Related Articles

Όσα έγιναν στο GP Βελγίου από πλευράς ελαστικών

cars

H McLaren πήρε μέτρα για τον κορωνοϊό!

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

cars

Formula 1: Ασταμάτητος ο Μαξ Φερστάπεν πήρε τη νίκη και στο Σίλβερστον

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ένας αντιπροσωπευτικός επίλογος (+video)

cars

Did F1’s new sprint format work?

cars

Το ανησυχητικό μήνυμα του Νόρις

cars

Ο Max Verstappen παρήγγειλε τη Ferrari των 1.6 εκατομμυρίων!

cars

Φόρμουλα 1: Η Ferrari ετοιμάζει «βόμβα» για το 2025 με τον Λιούις Χάμιλτον

cars