CARSNEWS
AUTONEWS

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ισραηλινές δυνάμεις ο Παλαιστίνιος – σύμβολο της ειρηνικής συμβίωσης στη Δυτική Όχθη

Ο Ζιάντ Άμπου Χαλίλ, 66 ετών, που έγινε σύμβολο της ειρηνικής συμβίωσης στη Δυτική Όχθη, υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού.

«Ο Ζιάντ Άμπου Χαλίλ, 66 ετών, έπεσε μάρτυρας αφού του επιτέθηκαν οι κατοχικές δυνάμεις κατά την εισβολή στο σπίτι του στην Ντούρα, στα νότια της Χεβρώνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Ο γιος του, ο Μουράντ Άμπου Χαλίλ, είπε ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες που μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας για να συλλάβουν τον αδελφό του, χτύπησαν τον πατέρα του. «Στις 3 τα ξημερώματα οι κατοχικές δυνάμεις μπήκαν στο σπίτι για να συλλάβουν τον αδελφό μου. Ο πατέρας μου προσπάθησε να τους εμποδίσει και τον χτύπησαν δύο φορές στο στήθος, μετά τον έσπρωξαν και το σώμα του χτύπησε στην πόρτα του σπιτιού».

Ο 66χρονος υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί. Οι στρατιώτες έφυγαν χωρίς να συλλάβουν τον γιο του.

Ο ισραηλινός στρατός που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν θέλησε να δώσει κάποια συνέχεια.

Ο Ζιάντ Άμπου Χαλίλ ήταν γνωστός στους Παλαιστίνιους, ιδίως τους νεότερους, αφού κυκλοφόρησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο στο οποίο ένας Ισραηλινός στρατιώτης τον παρακαλάει να προτρέψει κάποιους νεαρούς να σταματήσουν να πετούν πέτρες στον ισραηλινό στρατό. Ο Χαλίλ ακούγεται να λέει: «αφήστε τους να χτυπούν, είναι καλό».

Hajj Ziad Abu Hlail was just martyred in his home due to the IOF’s beating of him during a raid

He was always present in Hebron during clashes trying to protect the young men. He became famous in 2017 when the soldier told him they’re throwing rocks and he replied “let them” pic.twitter.com/WlKBRyhDGR

— cheri 🔻 (@cheriblossom__) October 7, 2024

Εκτός από τον Άμπου Χαλίλ, ένα παιδί 12 ετών, ο Χάτεμ Γάιθ, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα που υπέστη «από πυρά των κατοχικών δυνάμεων εντός του καταυλισμού Καλάντια». Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι ο στρατός εισέβαλε στον καταυλισμό γύρω στις 5 το πρωί και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και νεαρών.

BREAKING: Hajj Ziad Abu Hulyel, an elderly Palestinian man, was killed last night in a brutal assault by Israeli occupation soldiers who raided his home in the town of Dura, west of Hebron. pic.twitter.com/62okeAAtMN

— Quds News Network (@QudsNen) October 7, 2024

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη τουλάχιστον 703 Παλαιστίνιοι, από στρατιώτες ή Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με στοιχεία του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το Ισραήλ, τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί από επιθέσεις Παλαιστινίων ή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αναβάθμισε το casual look με Fendi τσάντα και πέδιλα Ηermès

cars

Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 για τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη – Αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών

cars

Nissan e-NV200 XL Voltia. Νέα έκδοση

cars

Η Βρετανία καλεί τους πολίτες της στον Λίβανο να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα – «Πρέπει να πάρετε την επόμενη διαθέσιμη πτήση»

deleted-w9i2FI7l

Η VW κατοχύρωσε τρία νέα ονόματα: T-Sport, T-Go και T-Coupe!

cars

F1: Ο Φερστάπεν εξαφάνισε τον ανταγωνισμό στο GP του Μπαχρέιν και πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς

cars

Lotus Emira. Η αρχή του τέλους μίας εποχής!

cars

Mercedes-AMG EQE. Ηλεκτρικό super-sedan με έως 687 ίππους!

cars

Φρίκη στα Άνω Λιόσια: Κεφάλι και πόδια εντοπίστηκαν σε κάδο απορριμάτων κοντά στο σπίτι με το απανθρακωμένο πτώμα

Bury