CARSNEWS
AUTONEWS

Οι top προορισμοί από τις μεγαλύτερες βάσεις της AEGEAN για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ελληνικά νησιά αλλά και εναλλακτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί ή προορισμοί που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη είναι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Σύμφωνα, με τα όσα καταγράφονται στις πτήσεις της AEGEAN, παρατηρείται αυξημένη η επιβατική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Στις προτιμήσεις πρωταγωνιστούν οι ελληνικοί προορισμοί και τα ελληνικά νησιά, αλλά και προορισμοί «outsiders» είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Οι top 5 προορισμοί εσωτερικού από την βάση Αθήνας είναι: Σκιάθος, Κύθηρα, Ικαρία, Μήλος και Μυτιλήνη ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης είναι: Σαντορίνη, Λήμνος, Κως, Μύκονος και Πάρος.

Οι top 5 προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα είναι Μασσαλία, Κωνσταντινούπολη, Μάλτα, Βενετία, Μαγιόρκα ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκης Ρώμη, Βερολίνο, Μόναχο, Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη.

Πάντως σε ότι αφορά τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, οι Κυκλάδες εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεότερων ηλικιών. Επίσης, οι προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Μάλιστα για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου η μέση πληρότητα αγγίζει το 95% από τη βάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για προορισμούς εσωτερικού.

Στους προορισμούς του εξωτερικού από τη βάση της Αθήνας παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς ή προορισμούς που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρώμη, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη κτλ.

Με βάση τα στοιχεία της AEGEAN η εξέλιξη της κίνησης στην επιστροφή ξεκινάει κυρίως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου , αλλά κορυφώνεται μια ημέρα μετά 25 Ιουνίου και στις δύο βάσεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εξίσου υψηλές πληρότητες. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι προορισμοί του εξωτερικού με τη διαφορά ότι οι επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να επιστρέφουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ενώ αρκετοί επιβάτες που επιστρέφουν στη βάση της Αθήνας τείνουν να παρατείνουν κατά μία ημέρα ακόμα την παραμονή τους στον προορισμό της επιλογής τους.

Τέλος, σημειώνεται πως παρά τις υψηλές πληρότητες και τα λιγοστά εισιτήρια που είναι ακόμη διαθέσιμα, ποτέ δεν είναι αργά για «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» σε διάφορους προορισμούς, όπως το Ηράκλειο αλλά και τα Ιωάννινα στην Ελλάδα ή τη Βαρσοβία, τη Σόφια, το Παρίσι, το Βουκουρέστι αλλά και το Ντουμπάι για κάποιο προορισμό του εξωτερικού.

Related Articles

«Μου έδωσε δύναμη να τον καταγγείλω ο πατέρας της Κυριακής» λέει η γυναίκα που κακοποιούσε πρώην επιχειρηματίας της νύχτας

cars

ΑΕΚ: Νέα αποχή των παικτών από τις προπονήσεις – «Απειλούν» να μην κατέβουν στα playoffs

Bury

Φάμελλος: Το ΥΠΕΣ απέτυχε να επιτελέσει το έργο του και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων

Bury

Volvo. Κλιματικά ουδέτερο το εργοστάσιο της στην Τορσλάντα

cars

Σε ρινγκ μετατράπηκε ο αγώνας μεταξύ Ίντερ και Μίλαν – Οι παίκτες πιάστηκαν στα χέρια, τρεις κόκκινες στο φινάλε

Bury

Έδιναν αλκοόλ σε ανήλικους – Συνελήφθησαν 4 άτομα στη Σητεία

Bury

Τούρκος ηθοποιός αγόρασε το σχολείο στο οποίο φοίτησε και το… κατεδάφισε για να εκδικηθεί τους καθηγητές του

Bury

Peugeot 3008. Με σημαντική προσφορά

cars

Ακρίβεια στην Ελλάδα: Τα 2/3 του εισοδήματος πηγαίνουν σε λογαριασμούς, ενοίκια και φόρους

Bury