CARSNEWS
AUTONEWS

Ουκρανοί χάκερς πίσω από την κυβερνοεπίθεση σε ρωσική κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης

Ουκρανική κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι χάκερς της Ουκρανίας φέρουν την ευθύνη για τη σημερινή ευρείας κλίμακας κυβερνοεπίθεση στη ρωσική κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης VGTRK, η οποία συνέπεσε με τα 72α γενέθλια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ουκρανοί χάκερς ‘συνεχάρησαν’ τον Πούτιν για τα γενέθλιά του με μία ευρείας κλίμακας επίθεση σε κρατική εταιρεία ραδιοτηλεοπτικών και ραδιοφωνικών δικτύων» δήλωσε η πηγή στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές τον εν λόγω ισχυρισμό.

Ο ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Gazeta.ru, επικαλούμενος μια ανώνυμη πηγή, αναφέρει ότι η κυβνερνοεπίθεση στόχευσε τις διαδικτυακές και εσωτερικές υπηρεσίες της εταιρείας VGTRK, η οποία επίσης είναι κάτοχος και διαχειρίστρια εταιρεία ραδιοφωνικών σταθμών και περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

«Οι διαδικτυακές μεταδόσεις και οι εσωτερικές υπηρεσίες έχουν πέσει και ακόμη και το ίντερνετ και τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να επισκευασθούν» φέρεται να δήλωσε η πηγή.

«Άκουσα ότι (οι χάκερς) έσβησαν τα πάντα από τους διακομιστές, συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας. Δουλεύουν σε κατάσταση αποκλεισμού από τις έξι το πρωί».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στη Μόσχα, δεν είπε ποιος ήταν πίσω από την επίθεση , αλλά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν γίνει εδώ και καιρό στόχοι της «συλλογικής Δύσης» όπως είπε και είπε ότι αυτό που συνέβη είναι μέρος «ενός υβριδικού πολέμου».

Η Μόσχα θα θέσει το θέμα της κυβερνοεπίθεσεις σε όλα τα διεθνή φόρα , συμπεριλαμβανομένης της UNESCO, της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προωθεί την ελευθερία του λόγου, δήλωσε η Ζαχάροβα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι η VGTRK έγινε στόχος μιας πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης και ότι ειδικοί εργάζονται σκληρά για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους.

Related Articles

Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

cars

Ανακάλυψαν τον γιο τους σε πίνακα ζωγραφικής κατά τη διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα

cars

Η Jaguar φρεσκάρει και την κορυφαία, F-Pace SVR.

cars

Χάλασε… κλεισμένη μεταγραφή 4.2 εκατ. στον ΠΑΟΚ – Ομάδα της Premier για Λιβάι!

Alpina D3 S. Η δύναμη του diesel σε sedan ή station wagon!

cars

Φωτιά στο Μέγα Δέρειο Έβρου κοντά στο Δάσος της Δαδιάς – «Στη μάχη» και εναέρια μέσα

wp_update-GSkibItV

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

cars

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

cars

Επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας

cars