CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota ετοιμάζει ένα ακόμα μικρότερο SUV!

Όσο οι κατασκευαστές αναζητούν τρόπους να εκμεταλλευτούν την δημοτικότητα της κατηγορίας των SUVs, κανένα μοντέλο δεν είναι αρκετά μικρό ή μεγάλο για να μην χωράει ένα ακόμα ακριβώς από κάτω ή από πάνω του. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του τρόπου σκέψης προέρχεται από την Toyota, που αν αληθεύει το δημοσίευμα αγγλικού μέσου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο προσθήκης ενός ακόμα SUV, κάτω από το C-HR, ώστε να “κλέψει” μερίδιο από την πίτα που μοιράζονται τα Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008, Volkswagen T-Roc κ.ά. Η φήμη αυτή, βασίζεται σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Toyota Ευρώπης, Matt Harrison που είπε:

Οι κατηγορίες των SUVs επεκτείνονται διαρκώς σε γενικές γραμμές. Το C-HR παίζει στο άνω άκρο αυτού που θα αποκαλούσαμε coupe-crossover C-segment SUV. Δεν ανταγωνίζεται άλλα προϊόντα όπως το Qashqai ή πιο πρακτικές προτάσεις.

Αν κοιτάξεις το επίπεδο κατάκτησης που έχουμε με αυτό το μοντέλο, είναι απίστευτο – ακόμα και από premium μάρκες. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνεται και υποδιαιρείται αυτό το κομμάτι της αγοράς, σημαίνει ότι θα υπάρξουν σίγουρα ευκαιρίες για επιπλέον προϊόντα. Μην πιστέψετε ούτε για ένα λεπτό ότι είμαστε απολύτως καλυμμένοι με το C-HR.

Ο Harrison συνέχισε στρέφοντας τον προβολέα στην κατηγορία των μικρών hatchbacks που πιστεύει πως λόγω πιο προσιτής τιμής, “κρατάει” καλύτερα από αυτές των μεγαλύτερων hatchbacks ή των sedans. Γι’ αυτό και το μοντέλο που εξετάζεται, τοποθετείται σε αυτό ακριβώς το κομμάτι της αγοράς. Αν η Toyota πάρει την απόφαση, που το αγγλικό μέσο ισχυρίζεται πως το έχει κάνει, τα πράγματα είναι σχετικά απλά καθώς η ολοκαίνουρια πλατφόρμα του νέου Yaris είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα “soft” SUV. Το μήκος θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 4 μέτρων και το ύψος θα αυξηθεί περί τα 40 χιλιοστά λόγω αυξημένης απόστασης από το έδαφος και υπερυψωμένης θέσης οδήγησης ενώ μηχανικά, το μικρό SUV θα προσφέρει αυτούσια την γκάμα κινητήρων του Yaris καθώς και την δυνατότητα εξηλεκτρισμού που, για την Toyota, είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αν τελικά όλα αυτά ισχύουν, ενδεχομένως να είμαστε πολύ πιο κοντά στην επίσημη παρουσίαση του απ’ όσο (δεν) γνωρίζαμε. Το Auto Express τοποθετεί την αποκάλυψη του νέου μοντέλου κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό του 2020, με το λανσάρισμα του στην αγορά να ακολουθεί στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα νέα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα

cars

Φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και sexting: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»

cars

Η μητέρα των μαχών! Ferrari εναντίον McLaren εναντίον Lamborghini!

cars

Το απόγευμα της Δευτέρας η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Bury

Δυναμικά χρώματα σε τοίχο και ταβάνι: Τι να μη φοβηθείτε και τι να προσέξετε

Bury

Cupra Leon. Διαθέσιμο και ως “καυτό” υβριδικό με 245 ίππους!

cars

Jeep Wrangler 4xe. Πλησιάζει στην Ευρώπη… 

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 11/4/2024

cars

Suzuki S-Cross 1.4 Hybrid 48V 2WD 129 PS – Στην ουσία της οικονομίας

cars