CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την «καλοδεχούμενη πρόταση» για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών του μέτρων

Τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή, για τη συζήτηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Όσο η πρόταση ήταν σε θεωρητικό επίπεδο ακόμα, ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς την είχε χαρακτηρίσει «καλοδεχούμενη». Ο υπουργός Οικονομικών με την επιστολή του, ζητούσε τη διεξαγωγή δημόσιας συνεδρίασης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την παρουσία μάλιστα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη αλλά και στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να συζητηθούν και να αναλυθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία.

Το θέμα τέθηκε όπως φαίνεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να δηλώνει πως δεν αποδέχεται την μέχρι πρότινος «καλοδεχούμενη» πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ να εισαχθεί στην Ολομέλεια ως κανονικό νομοσχέδιο. Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

Χατζηδάκης: «Νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος»

Από την πλευρά του ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Αρχικά νόμιζα ότι «γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος» και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών.

Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδεικνύονταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια.

Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».

Related Articles

Νέο Citroen C4. Τολμά και μεταμορφώνεται!

cars

Η Ναόμι Κάμπελ μιλά για την «πιο περήφανη στιγμή» της ζωής της

Bury

Volkswagen Polo GTI. Η λογική συνέχεια.

cars

Citroen C3 AirCross C-Series

cars

Διευκρινίσεις για τον πατέρα που κατήγγειλε την κακοποίηση του γιου στη Νίσυρο – «Εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα»

cars

Δεν εγκαταλείπει την επιχείρηση «Ελ Κααμπί» ο Ολυμπιακός – Για νέα πρόταση μιλάει τούρκος δημοσιογράφος

deleted-w9i2FI7l

Ηyundai Tucson plug-in hybrid. Με διευρυμένες επιλογές η γκάμα του νέου Tucson

cars

Μην ψάχνετε άδικα: Στο Ertflix θα βρείτε τις καλές, οσκαρικές ταινίες

cars

Η Βασιλική Τρουφάκου έγινε μανούλα για πρώτη φορά και «λιώνει» αγκαλιά με τον νεογέννητο γιο της

cars