CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Citroen C4. Τολμά και μεταμορφώνεται!

Η Citroen είναι έτοιμη να μπει στην επόμενη φάση του προγραμματισμού και συνεχίζει εκεί που σταμάτησε επιδεικνύοντας την τόλμη που μας έχει συνηθίσει με την ολοκαίνουρια γενιά του C4. Ενός μοντέλου που στην μορφή που έχει αποκτήσει πλέον, τοποθετείται ξεκάθαρα στο C-segment, αλλά αναμειγνύει τις φόρμες ενός… συμβατικού hatchback με κάποια SUV στοιχεία όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά στην περίμετρο του αμαξώματος. Προσφέροντας τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα δε, ηλεκτρικό, βενζίνης και πετρελαίου, τσεκάρει όλα τα κουτάκια που χρειάζονται για ένα ελκυστικό και σύγχρονο αυτοκίνητο!

Εμφανισιακά, το νέο Citroen C4 είναι μία κλασική περίπτωση “από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις”. Είναι ξεκάθαρο ότι εξελίσσει την τρέχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της γαλλικής εταιρίας αλλά διαθέτει κάποια στοιχεία που υπερτονίζονται και δημιουργούν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έναν χαρακτήρα που φανερώνει την προσπάθεια της Citroen να πάρει αυτά που θέλει από την κάθε κατηγορία: την κομψότητα και τον δυναμισμό ενός hatchback και την επιβλητικότητα ενός SUV. Από τα εκφραστικά εμπρός φωτιστικά σώματα στην γραμμή που ξεκινάει από το σήμα για να “σπάσει” στα δύο όσο πλησιάζει τα πλαϊνά, μέχρι τα έντονα σμιλευμένα πλαϊνά και το εκκεντρικό, κάθετο πίσω μέρος που αντικατοπτρίζει τις γραμμές του εμπρός και  προσθέτει στο σύνολο τον περίτεχνο προφυλακτήρα.

Τα πράγματα είναι λίγο πιο συγκρατημένα στο εσωτερικό, όπου η μοναδική εικόνα που έχουμε στην διάθεση μας αποκαλύπτει μία ψηφιοποιημένη καμπίνα με δύο οθόνες (μία στη θέση του συμβατικού πίνακα οργάνων και μία φυσικά για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης) και την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία φυσικών χειριστηρίων. Μονάχα οι 3 περιστροφικοί διακόπτες και μερικά κουμπιά στην κεντρική κονσόλα έχουν “γλυτώσει” από το μαχαίρι των σχεδιαστών ενώ όλα τα υπόλοιπα (βλ. καθίσματα, χειρολαβές και ο αέρας που αποπνέει η καμπίνα) δεν θα ξενίσουν όποιον είχε στο πρόσφατο παρελθόν επαφή με κάποιο μοντέλο της Citroen.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η Citroen δεν προχώρησε σε κάποια αναλυτική περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών του νέου C4, αλλά δεν μπορεί και δεν θέλει να κρύψει το γεγονός ότι θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα είναι διαθέσιμο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ο λόγος για το ë-C4 που αν υποθέσουμε ότι το νέο μοντέλο της Citroen θα χρησιμοποιεί την CMP αρχιτεκτονική του PSA Group, μπορούμε με σχετική ασφάλεια να υποθέσουμε πως θα κάνει χρήση του ίδιου κινητήριου συνόλου με το e-2008 – δηλ. ενός ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μίας μπαταρίας 50 kWh που θα χαρίζει αυτονομία που θα υπερβαινει τα 300 χιλιόμετρα. Εννοείται δε, ότι από την γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων του νέου C4 δεν θα λείπουν οι γνωστοί και δοκιμασμένοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της γαλλικής μάρκας. Περισσότερα όμως, θα μάθουμε κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον καθώς οι πωλήσεις του Citroen C4 αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με 500 ίππους η Ford Mustang Dark Horse!

cars

Volkswagen. Service ανά 24 μήνες

cars

Νέο Honda Jazz. Σύγχρονο, άνετο και αποκλειστικά υβριδικό!

cars

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

Αυτοί είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν στην επίθεση στο Ισραήλ

cars

Ford. Zωγραφίζεις το αυτοκίνητο του μέλλοντος και κερδίζεις

cars

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Αμάξι αναποδογύρισε και πέρασε ξυστά από θεατές

cars

Η Bosch αλλάζει το σκίαστρο και κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη!

cars