CARSNEWS
AUTONEWS

Πληθαίνουν οι αναφορές για την εξόντωση του Εσμαήλ Κανί, διοικητή της «Δύναμης Κουντς», ελίτ μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης

Αυξάνονται οι ανησυχίες στο Ιράν και στη Μέση Ανατολή για την τύχη του Εσμαήλ Κανί, διοικητή της Δύναμης Κουντς (Quds Force), της ελίτ μονάδας του Ιρανικού Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, τρεις ανώνυμοι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Κανί εντοπίστηκε τελευταία φορά στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, όταν βρέθηκε εκεί για να υποστηρίξει τη Χεζμπολάχ, η οποία έχει υποστεί σοβαρές απώλειες από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ. Ωστόσο, από τότε, φήμες κυκλοφορούν πως ίσως σκοτώθηκε σε μία από αυτές τις επιθέσεις.

Μάλιστα, η εφημερίδα Daily Mail αναφέρει ότι ο Κανί σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη στον βομβαρδισμό του Σαφιεντίν, όπου βρισκόταν μαζί με διοικητές της Χεζμπολάχ.

🚨 Breaking: Daily Mail confirms report that General Esmail Qaani, Commander of Iran’s 🇮🇷 Quds Forces, was eliminated while meeting head of Hezbollah (who was also eliminated).

_ pic.twitter.com/YI5R5GDTrd

— Dr. Eli David (@DrEliDavid) October 6, 2024

Η Δύναμη Κουντς, η οποία διαχειρίζεται τις υπερπόντιες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ιράν, παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη ομάδων όπως η Χεζμπολάχ και άλλες στην περιοχή. Ο Κανί ανέλαβε τα ηνία το 2020 μετά τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανικό χτύπημα στο Ιράκ και έκτοτε είναι βασική φιγούρα στις επιχειρήσεις του Ιράν στη Μέση Ανατολή.

Η έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά της Τεχεράνης έχει προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους του IRGC. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος από τη Δύναμη Κουντς στη Βηρυτό δήλωσε πως η σιωπή της Τεχεράνης δημιουργεί πανικό στις στρατιωτικές δυνάμεις. Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Κανί, αυτό θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα για το Ιράν και την επιρροή του στην περιοχή.

Η Τεχεράνη δεν έχει ακόμα προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας τη φημολογία να φουντώνει. Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι το Ιράν προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση εσωτερικά προτού δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε πληροφορία, ενώ άλλοι θεωρούν πως η σιωπή ίσως αποσκοπεί στην προστασία της ασφάλειας του Κανί.

Αυτή η αβεβαιότητα έρχεται σε μια περίοδο έντασης για τη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να εντείνει τις επιθέσεις σε θέσεις της Χεζμπολάχ και ιρανικές δυνάμεις σε Λίβανο και Συρία. Το IRGC έχει δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστεί τους συμμάχους του, και εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Κανί, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει ισχυρή απάντηση από το Ιράν.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται καθοριστικές για τη στρατηγική του Ιράν στη Μέση Ανατολή και την επιρροή του σε Λίβανο και Συρία.

Related Articles

Euro 2024: Οι βαθμολογίες σε πρώτο και δεύτερο όμιλο μετά την πρώτη αγωνιστική

Bury

Ο καιρός σήμερα 10/3/2024

cars

Carat Duchatelet Silver Spectre. Ένα shooting brake για το 1%.

cars

Διάσωση 135 μεταναστών από την οργάνωση SOS Méditerranée στην κεντρική Μεσόγειο

cars

«Ο εθισμός του στο τζόγο δημιουργούσε κινδύνους στην οικογένεια» – Καταπέλτης η κατάθεση της Πολυζωγοπούλου για τον Λύτρα

O Σκαραβαίος: Το πιο βαθύ σκοτάδι

cars

Skoda Enyaq Sportline iV. Με σπορ απόχρωση

cars

Παναθηναϊκός: Η Μποταφόγκο είναι κοντά στη αγορά του Βαγιαννίδη με 4+2,5 εκατ. ευρώ

deleted-w9i2FI7l

Η Abarth βάζει τις τελευταίες πινελιές στο πρώτο ηλεκτρικό της!

cars