CARSNEWS
AUTONEWS

Πού θα πάνε οι Έλληνες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ιδιαίτερα αυξημένη παρατηρείται η επιβατική κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από τις πτήσεις της AEGEAN, οι επόμενες μέρες αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για σύντομη απόδραση.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενες αργίες της χρονιάς, όπου οι προορισμοί τους εξωτερικού «είχαν την τιμητική τους», το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι ελληνικοί προορισμοί παίρνουν τα πρωτεία και κυρίως τα νησιά, ενώ την προτίμηση των ταξιδιωτών κερδίζουν προορισμοί «outsiders» είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.

Από τη βάση της Αθήνας Από τη βάση της Θεσσαλονίκης
ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΚΥΘΗΡΑ ΛΗΜΝΟΣ
ΙΚΑΡΙΑ ΚΩΣ
ΜΗΛΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΑΡΟΣ
  Top 5 προορισμοί εσωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Από τη βάση της Αθήνας
Από τη βάση της Θεσσαλονίκης
ΜΑΣΣΑΛΙΑ ΡΩΜΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΜΑΛΤΑ ΜΟΝΑΧΟ
ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΜΑΓΙΟΡΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Top 5 προορισμοί εξωτερικού από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ενδιαφέρον συγκεντρώνει η τάση που καταγράφεται για προορισμούς όπως η Σκιάθος, η Ικαρία, η Χίος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη και τα Κύθηρα, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι οι Κυκλάδες δεν εξακολουθούν να αποτελούν αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων, ιδίως των νεαρότερων σε ηλικία.

Μία τάση η οποία πέραν της ανάπτυξης για τις ίδιες τις περιοχές, συμβάλλει και στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε περισσότερους προορισμούς της χώρας

Φυσικά, προορισμοί όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος παραμένουν πάντα σε υψηλό επίπεδο, αλλά τείνουν να παρουσιάζουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Στους προορισμούς του εξωτερικού από τη βάση της Αθήνας παρατηρείται μια αυξανόμενη τάση για ταξίδια σε εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς ή προορισμούς που ευνοούν σύντομα road trip στις γύρω περιοχές, όπως είναι η Μασσαλία, η Μαγιόρκα, το Μπορντό, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Ρώμη, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη κτλ.

Η κίνηση προς προορισμούς του εσωτερικού από τη βάση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρατηρείται κυρίως την Πέμπτη 20/06 και την Παρασκευή 21/06, με μέση πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 90% και 95% αντίστοιχα. Η εξέλιξη της κίνησης στην επιστροφή ξεκινάει κυρίως ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (24/06), αλλά κορυφώνεται μια ημέρα μετά (25/06) και στις δύο βάσεις (Αθήνα & Θεσσαλονίκη), με εξίσου υψηλές πληρότητες.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και οι προορισμοί του εξωτερικού με τη διαφορά ότι οι επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να επιστρέφουν ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ενώ αρκετοί επιβάτες που επιστρέφουν στη βάση της Αθήνας τείνουν να παρατείνουν κατά μία ημέρα ακόμα την παραμονή τους στον προορισμό της επιλογής τους.

Related Articles

Ferrari SF90 Spider. Το “ανοιχτό” όνειρο…

cars

Polestar Precept Concept. Αν αυτό είναι το μέλλον, ας έρθει!

cars

Βίντεο με καταρρίψεις ιρανικών drone πάνω από το Ισραήλ

Bury

Η Jeep γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα νερού

cars

Ιανουάριος 1964 – Ιανουάριος 2024: 60 χρόνια από την ιστορική νίκη του Mini στο Ράλι Μόντε Κάρλο

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 15/5/2024

Bury

Η κόρη της Ελένης Μενεγάκη, Μαρίνα, τη φωτογράφισε και αυτό είναι το αποτέλεσμα

Bury

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross. Με λίγες αλλά στοχευμένες αλλαγές.

cars

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια από το σεισμό στη Σάμο

cars