CARSNEWS
AUTONEWS

Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για τον τοξικό καπνό από τη φωτιά στην Κηφισιά – «Να σταματήσουμε την εισροή αέρα σε εσωτερικούς χώρους»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον τοξικό καπνό που «έφερε» η φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. «Να σταματήσουμε την εισροή αέρα σε εσωτερικούς χώρους» υπογράμμισε.

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης. Από την καύση των υλικών που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εργοστάσιο προκαλούνται τοξικά αέρια, τα οποία είναι αρκετά επιβλαβή για το αναπνευστικό σύστημα αλλά και για το δέρμα», επεσήμανε στο ERTNews, στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ».

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν εξώ να μην βάλουν το χέρι στο στόμα» δήλωσε κλείνοντας ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Related Articles

ID.R. Ο Nico Rosberg το δοκιμάζει

cars

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: 8μηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο στον Παναθηναϊκό

cars

Nissan. Συνεργάζεται με την Taxiplon για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

cars

Στους δρόμους χιλιάδες Ισραηλινοί – Διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου

cars

McLaren: Προτεραιότητα η νίκη στον “πόλεμο” του βάρους!

cars

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκαεπτά τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, ο Ζελένσκι απευθύνει έκκληση στη Δύση

cars

Η BMW θυμάται την E36 M3 Compact.

cars

Αρχίζει η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ» στη Γερμανία

cars

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ζητά από το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε επίθεση κατά της Ράφα

cars