CARSNEWS
AUTONEWS

McLaren: Προτεραιότητα η νίκη στον “πόλεμο” του βάρους!

Όσο περνά ο καιρός, η τεχνολογία εξελίσσεται και οι προτεραιότητες των κατασκευαστών αλλάζουν. Δεν έχουν περάσει χρόνια από την εποχή που οι εταιρίες μάχονταν για το ποιος θα λανσάρει στην αγορά το ισχυρότερο μοντέλο… ανεξαρτήτως κατηγορίας. Αυτός ο “πόλεμος” της ιπποδύναμης μας έδωσε μερικά αξιομνημόνευτα αυτοκίνητα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιες εταιρίες παρέμειναν πιστές στα ιδεώδη τους και απέφυγαν τις υπερβολές. Τώρα, μία ιστορική εταιρία από την Αγγλία, μία εταιρία που γνωρίζει 1-2 πράγματα για γρήγορα αυτοκίνητα, δηλώνει ότι ο “πόλεμος” του βάρους είναι η ύψιστη προτεραιότητα καθώς βαδίζει στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

Η μείωση του βάρους βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επόμενη γενιά supercars της McLaren. Ηγούμαστε ήδη της κατηγορίας και δεσμευόμαστε να μειώσουμε περαιτέρω το βάρος ούτως ώστε να βρεθούμε στην βέλτιστη δυνατή θέση για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση και τις επιδόσεις των υβριδικών μοντέλων που θα παρουσιάσουμε μέχρι το 2025.

Δήλωσε ο επικεφαλής της McLaren, Mike Flewitt, συμπληρώνοντας τα εξής:

Η μάζα του οχήματος είναι ο εχθρός είτε το αυτοκίνητο έχει μία συμβατική μηχανή εσωτερικής καύσης είτε ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο, οπότε ο νίκη στον αγώνα εναντίον του βάρους αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα για εμάς – και ένας από τους λόγους που η McLaren Automotive επένδυσε στο McLaren Composites Technology Center, τις δικές μας εγκαταστάσεις  έρευνας  και κατασκευής συνθετικών υλικών.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα στον αγώνα που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια η αγγλική μάρκα είναι η ειδική 765LT που, παρά το μέγεθος της, ζυγίζει μόλις 1.229 κιλά – λιγότερο από ένα σύγχρονο μεσαίο hatchback! Αυτή η τεχνογνωσία και τεχνολογία θα αποδώσει τα μέγιστα όταν αρχίσει να προστίθεται το επιπλέον βάρος ενός υβριδικού powertrain – ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες και καλώδια, ζυγίζουν πολύ και δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεφύγουν εντελώς τα πράγματα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτή είναι η ηλεκτρική BMW iX3!

cars

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σε κινεζικές τράπεζες που συνδράμουν τη Ρωσία

Bury

Toyota Corolla 1.8 Hybrid. Η πλέον ενδιαφέρουσα γενιά της

cars

Ανακάλυψαν τον γιο τους σε πίνακα ζωγραφικής κατά τη διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα

cars

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το εορταστικό ωράριο – Τι ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Bury

Jeep. Πηγαίνει για serf στο… Μόναχο!  

cars

Πλησιάζει η ώρα του πρώτου νέου Scout

cars

Η BMW “προβλέπει” τον θάνατο της Μ.Ε.Κ. το 2050.

cars

Opel Corsa. Νικητής στο «AUTOBEST»

cars