CARSNEWS
AUTONEWS

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Μανιασμένες μάχες στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Σκληρές μάχες μαίνονταν χθες Σάββατο ανάμεσα στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και μαχητές του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου εκτοπίστηκαν, για ακόμη μια φορά, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι.

Ο πόλεμος, με έναυσμα άνευ προηγουμένου έφοδο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σ’ όλο τον παλαιστινιακό θύλακο, με φόντο την ανησυχία πως θα εξαπλωθεί στον Λίβανο.

Ισραηλινά στρατεύματα εξαπέλυσαν την 7η Μαΐου χερσαία επίθεση στη Ράφα, την οποία παρουσίαζαν τότε ως το έσχατο μεγάλο οχυρό της Χαμάς. Όμως οι μάχες αναζωπυρώθηκαν έκτοτε σε πολλούς άλλους τομείς, ειδικά στον βορρά.

Από την Πέμπτη, διεξάγονται επιχειρήσεις στη Σουτζάια, ανατολική συνοικία της πόλης της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως στοιχεία του εξάλειψαν «δεκάδες» παλαιστίνιους μαχητές σε 48 ώρες, κάνοντας λόγο για μάχες σχεδόν σώμα με σώμα με «τρομοκράτες». Αναγνώρισε πως υπέστη δυο απώλειες και έκανε λόγο για άλλους δυο τραυματισμούς.

Ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς και αυτός του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ επιβεβαίωσαν ότι εμπλέκονται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στη Σουτζάια.

Από την πλευρά τους, η παλαιστινιακή πολιτική προστασία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρθηκαν σε «πολυάριθμους νεκρούς» και φυγή «δεκάδων χιλιάδων αμάχων» από προχθές Παρασκευή. Προηγήθηκε διαταγή του ισραηλινού στρατού οι άμαχοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τον τομέα.

Related Articles

«Είχε έναν ελαφρό παλμό αλλά όχι αναπνοή»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον θάνατο του μικρού Νικόλα που πνίγηκε στην Κρήτη

cars

Γάζα: Άρματα μάχης στο κέντρο της Ράφας – Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του παρά την παγκόσμια κατακραυγή

cars

Μετέωρα- Γρεβενά με Nissan Juke. Στον Βενέτικο ο χρόνος κάνει στάση!

cars

Ολυμπιακός για Τσιλούλη – ΑΕΚ: Συνιστά αλλοίωση, ντροπή να γίνονται με τέτοιους όρους τα play off

cars

Το χρονοδιάγραμμα για τις Πανελλήνιες – Πότε κλείνουν τα σχολεία

Bury

Το «παράδοξο του πικάπ» με την συμπαγή μπάλα

cars

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Αργεντινή υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και κατά της πολιτικής λιτότητας

Bury

Ανακαλύπτοντας τη «λευκή πόλη» της Κολομβίας

Bury

Ευρωπαίος Ολυμπιακός και στο χάντμπολ: Προκρίθηκε στον τελικό του European Cup

cars