CARSNEWS
AUTONEWS

Ρωσία: «Εξαφανίστηκε» από την φυλακή ο αντιφρονούντας Καρά

Ο Βλαντίμιρ Καρά- Μουρζά , ο οποίος έχει ρωσική και βρετανική υπηκοότητα και έχει καταδικασθεί για προδοσία σε 25 χρόνια φυλάκιση, μεταφέρθηκε από τη φυλακή στην οποία κρατείτο στη Σιβηρία κάπου αλλού, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η υπηρεσία φυλακών της Ρωσίας.

Η υπηρεσία φυλακών, FSIN δήλωσε ότι ο Καρά- Μουρζά μεταφέρθηκε από την αποικία κρατουμένων ΙΚ-16 που βρίσκεται στο Ομσκ σε άλλο προορισμό, χωρίς ωστόσο να τον προσδιορίσει.

Σε συνέντευξη στο CNN ο Καρά-Μουρζά είχε πει πως η Ρωσία κυβερνάται από «καθεστώς δολοφόνων». Είχε χρησιμοποιήσει επίσης ομιλίες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη προκειμένου να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει στόχους αμάχων στην Ουκρανία, κατηγορία την οποία η Μόσχα αρνήθηκε.

Ορισμένοι Ρώσοι αντιφρονούντες και άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για την αντίθεσή τους στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία εξαφανίστηκαν από τις ρωσικές φυλακές τις τελευταίες ημέρες, κάτι που σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πιθανό σημάδι ότι μια ανταλλαγή κρατουμένων με τη Δύση μπορεί να είναι κοντά.

Related Articles

Honda: Σταματά τις πωλήσεις diesel στην Ευρώπη το 2021!

cars

«Μαζεύει τα κομμάτια της» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της – Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές

cars

Hyundai: Στις αρχές του 2021 το ηλεκτρικό Ioniq 5.

cars

Κάταγμα στο χέρι υπέστη ο 12χρονος από τη συμπλοκή με 14χρονο έξω από σχολείο στην Πάτρα – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας

wp_update-GSkibItV

Voge 300AC Euro5. Κλασσικό μεν, εξελιγμένο δε

cars

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στοχεύει στην αποτροπή της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Στον αστικό ιστό Αθήνας και Πειραιά τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong

cars

Geely και Volvo συγχωνεύουν τα προγράμματα εξέλιξης Μ.Ε.Κ. τους!

cars

Ο κατάξανθος γιος του Νίκου Καρβέλα και της Έλενας Φερεντίνου έγινε 2 ετών

Bury