CARSNEWS
AUTONEWS

Σακελλαροπούλου: Η εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί διεθνή αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της

«Για διεθνή αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας, καθώς και της προσήλωσής της στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κάνει λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την εκλογή της χώρας μας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα στη δήλωσή της η κυρια Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Η εκλογή της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-26 αποτελεί διεθνή αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της, καθώς και της προσήλωσής της στην ειρηνική επίλυση των διαφορών και στον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ».

Η Ελλάδα εξελέγη την Πέμπτη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συγκεντρώνοντας 182 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των πέντε μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025-26.

Η Ελλάδα εντάσσεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών ανατροπών και προκλήσεων, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή αλλά και στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

cars

Το νέο Fiat Topolino μπορεί να είναι ένα ιταλικό Citroen Ami

cars

ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στο ρεύμα: Το πολύ πολύ να στείλει ο Μητσοτάκης επιστολή στον… Αίολο

Bury

Γιάννης Πλούταρχος για το όνομά του: Μόλις το άκουσα, έβαλα τα γέλια – «Τι λες ρε αθεόφοβε», είπα στον μάνατζερ

cars

Άκουσε το ουρλιαχτό του V12 της νέας Lamborghini!

cars

Skoda. Το καμουφλάζ των νέων μοντέλων, είναι τέχνη

cars

Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 PS. Το καλό έγινε καλύτερο

cars

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Υπόσχεται να επιστρέψει με μετάλλιο από το Παρίσι ο Τεντόγλου – «Μου αρέσει σαν όνειρο το 8,75μ»

cars

Η Nissan στον 24ωρο αγώνα αντοχής Fuji

cars