CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο;

Όλες οι εταιρίες ανεξαιρέτως προγραμματίζουν έναν εξορθολογισμό της γκάμας τους. Αναζητούν τρόπους να “κόψουν” μοντέλα τα οποία παρουσιάζουν μειωμένες πωλήσεις για να ανοίξουν χώρο για άλλα τα οποία υπόσχονται, στα χαρτιά τουλάχιστον, υψηλότερα νούμερα. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι μοντέλα στην κατηγορία των sedan ή κάποια minivans ή ακόμα και τα ακριβοθώρητα sports cars είναι υπό εξέταση και συνήθως, την θέση τους στην αλυσίδα της παραγωγής παίρνουν SUVs και crossovers. Στην περίπτωση της Mini όμως, που είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση, το μοντέλο με το αβέβαιο μέλλον είναι το Convertible.

Η ίδια η εταιρία διατείνεται ότι το Convertible παραμένει μία ελκυστική πρόταση στην γκάμα της και αρνείται να σχολιάσει τις φήμες που έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν και κάνουν λόγο για κατάργηση του μοντέλου με την λήξη του κύκλου ζωής της τρέχουσας γενιάς στις αρχές του 2024. Πηγές στην ανεφοδιαστική αλυσίδα της αγγλικής μάρκας όμως, αναφέρουν ότι η απόφαση έχει ήδη παρθεί και υπάρχουν σαφείς λόγοι που οδήγησαν την Mini σε αυτήν. Καταρχάς, το Convertible δεν καταφέρνει ούτε καν να πλησιάσει τους όγκους παραγωγής των πιο δημοφιλών μοντέλων και μοιράζεται την τελευταία θέση στην κατάταξη με το Clubman. Το Convertible όμως απαιτεί εξειδικευμένη γραμμή παραγωγής και η κατασκευή του εμπεριέχει μεγαλύτερο βαθμό πολυπλοκότητας. Επιπλέον, η ζήτηση για cabriolet μοντέλα παρουσιάζει σταθερή πτώση τα τελευταία χρόνια και ακόμα και αυτοί οι πελάτες που είναι στην αγορά για ένα ανοιχτό αυτοκίνητο, προτιμούν πιο ξεκάθαρες επιλογές όπως το Mazda MX-5 ή τις πιο σπορ, Ford Mustang και Chevrolet Camaro – μιλώντας για την αγορά της Β. Αμερικής.

Μένει να δούμε αν η απόφαση είναι ήδη ελλειμένη και αν όντως οι φήμες ευσταθούν, αν αφορά μονάχα την αγορά των Η.Π.Α. ή περιλαμβάνει και την ευρωπαϊκή.

The post Αυτό το Mini Convertible θα είναι και το τελευταίο; first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τον Δεκέμβριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Toyota Mirai.

cars

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

cars

Toyota: Τα BEV δεν είναι η μοναδική λύση.

cars

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Η Volvo ανακοίνωσε νέο ηλεκτρικό μοντέλο για τον Μάρτιο του 2021!

cars

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου

cars

Έτοιμη για το Μόναχο η ηλεκτρική Mercedes G-Class;

cars

BMW M5 facelift. Έφτασε η ώρα για την κορυφαία!

cars

Stellantis. Με εντατικούς ρυθμούς ο εξηλεκτρισμός της γκάμας της

cars