CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche ερευνά πιθανή χειραγώγηση εκπομπών ρύπων!

Τα τελευταία χρόνια η φράση “χειραγώγηση εκπομπών ρύπων” έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο μας. Από το 2015, οπότε και ξεκίνησε η ιστορία του διαβόητου Dieselgate, δαιμονοποιήθηκε η πετρελαιοκίνηση και “ξεπετάχθηκε” η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, διάφορες εταιρίες έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών και διάφορα πρόστιμα έχουν επιβληθεί. Η τελευταία εταιρία που ενδεχομένως να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους σκάνδαλο είναι η Porsche η οποία ξεκίνησε μία εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει αν έγιναν αλλαγές στο software και το hardware βενζινοκινητήρων της μετά την πιστοποίηση τους από την KBA της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, η έρευνα εστιάζει σε κινητήρες της Panamera και της 911 και πιο συγκεκριμένα σε μοντέλα με έτος παραγωγής από το 2008 έως το 2013, με τις αλλαγές που λέγεται πως έχουν γίνει να έχουν στόχο την μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων με  τρόπο παρόμοιο με αυτόν που εντοπίστηκε στους πετρελαιοκινητήρες που παρείχε η Audi στην Porsche. Σε δήλωση της η γερμανική εταιρία ανέφερε ότι βρήκε “ενδείξεις πιθανών παραπτωμάτων” και ότι ενεργεί “προληπτικά” ειδοποιώντας την KBA, την εισαγγελία της Στουτγάρδης και τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές σχετικά, στις αρχές του καλοκαιριού. Να αναφέρουμε δε, ότι η KBA έχει ήδη ανοίξει την δική της έρευνα στην υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, η Audi αντιμετωπίζει τις δικές της κατηγορίες για την χειραγώγηση εκπομπών ρύπων σε βενζινοκινητήρες της. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία κατηγορείται ότι ο υπερτροφοδοτούμενος, δίλιτρος κινητήρας στο Q5 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα θέσης τιμονιού για να απενεργοποιήσει το φίλτρο SCR που οδηγεί σε σημαντική αύξηση των εκπομπών NOx σε σύγκριση με τις τιμές που καταγράφονται στις δοκιμές. Ο εν λόγω αισθητήρας, για τον οποίο η Audi παραδέχεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την χειραγώγηση των εκπομπών πετρελαιοκινητήρων, αναγνωρίζει πότε το όχημα δεν βρίσκεται σε “διάδρομο” και απενεργοποιεί το φίλτρο, αυξάνοντας την απόδοση του κινητήρα εις βάρος των εκπομπών ρύπων.

The post Η Porsche ερευνά πιθανή χειραγώγηση εκπομπών ρύπων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα κι πιο επιθετική Ford Mustang Super Cobra Jet 1800

cars

Volvo C40 Recharge. Διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων

cars

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι της Γενεύης για το MG3

cars

Hyundai “Prophecy” Concept EV. Το μέλλον

cars

Suzuki Swift Hybrid. Φρεσκαρίστηκε

cars

Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 15/4/2024

cars

Εργοστάσιο της Kleenex στο Κονέκτικατ μόλυνε με «παντοτινά χημικά» το πόσιμο νερό

cars

Peugeot 408 Crossover: Ένα δυναμικό fastback στη νέα εποχή

cars