CARSNEWS
AUTONEWS

Φως στο Τούνελ: «Καθάρισαν με εντολή το χώρο πριν φτάσει η γιατρός» – Νέες μαρτυρίες για τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω

Με την υπόθεση του οπλίτη Αλέξανδρου Σαρτζή ασχολήθηκε η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, «Φως στο Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής με τους γονείς του παιδιού να αναζητούν πληροφορίες χρόνια μετά.

«Ο γιος μας δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, ενώ υπηρετούσε σκοπός στην είσοδο του στρατοπέδου. Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε πως πρόκειται για δολοφονία εκ προθέσεως και ασκήθηκε ποινική δίωξη  κατά παντός υπευθύνου. Αυτή η δίωξη ισχύει και σήμερα. Έγιναν διαφορετικές ΕΔΕ. Η τελευταία αγνοεί τελείως την εισαγγελική απόφαση και αναφέρει ότι ο γιος μας αυτοκτόνησε προκαλώντας πάλι μεγάλο πόνο και αναστάτωση. Πρόκειται για ένα νομικό σκάνδαλο, γιατί ένας αξιωματικός του στρατού, ανεξαρτήτως βαθμού, μπορεί να αγνοεί μια απόφαση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης», τόνισε με δάκρυα στα μάτια η κυρία Μόνικα Σαρτζή, μητέρα του οπλίτη.

«Για ποιον λόγο δολοφονήθηκε; Ήταν ένας πολύ ευχάριστος άνθρωπος. Ίσως ο Αλέξης να ήταν λίγο πιο απόμακρος, λόγω διαφοράς ηλικίας με τους άλλους στρατιώτες. Ήταν μορφωμένος, είχε ίσως άλλα ενδιαφέροντα. Μας λείπει κάθε μέρα, δυστυχώς. Η αδερφή του, τον μεγάλωσε μαζί μας επειδή ήταν επτά χρόνια μεγαλύτερη. Της στοίχισε πολύ ο θάνατος του. Είναι κι ένας λόγος που δεν κάνει παιδιά. Δεν το έχει ξεπεράσει, δεν έχει κλάψει ποτέ για τον αδερφό της. Για μας είναι σκοπός ζωής, δεν θα σταματήσουμε ποτέ. Και έχουμε και σκοπό να πάμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Γιατί κάποτε πρέπει να βρούμε το δίκιο μας. Κάποτε πρέπει να δικαιωθεί και το παιδί μας».

Ο πατέρας του, Αναστάσιος Σαρτζής, επισήμανε: «Υπάρχουν επτά άτομα, τα οποία θεωρώ εγώ ότι γνωρίζουν τι έχει γίνει και γνωρίζουν και ποιος είναι αυτός που το έχει κάνει. Στα επτά άτομα περιλαμβάνεται και ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι».

Ένας στρατιώτης που υπηρετούσε μαζί με τον Αλεξάνδρο Σάρτζη την ίδια περίοδο που βρέθηκε νεκρός ο φαντάρος στην βραχονησίδα Ρω επικοινώνησε με την εκπομπή κι έφερε στο φως νέα στοιχεία.

Ο νεαρός θυμάται γεγονότα που συνέβησαν τότε.

«Έμαθα ότι κάποιοι στρατιώτες στην ουσία καθαρίσανε με εντολή το μέρος που σκοτώθηκε το παιδί πριν φτάσει η γιατρός. Αυτός που ήταν μαζί με τον Τσικνάκη στη σκοπιά, για δυο-τρεις μέρες δεν τον άφηναν να κυκλοφορεί, εκτός αν είχε δίπλα του στελέχη. Δεν τον βλέπαμε καν στο στρατόπεδο. Τον ρώτησα αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες, δεν μίλαγε. Εγώ λέει άκουσα έναν πυροβολισμό, πήγα και είδα τον Μανώλη σε αυτήν την κατάσταση, μόνο αυτό μου είπε. Δεν έλεγε τίποτα άλλο».

Ο στρατιώτης μιλά και για όσα άκουσε σχετικά με το όπλο που βλήθηκε ο Μανώλης Τσικνάκης εκείνο το πρωινό.

«Με G3 θα είχε γίνει κομμάτια όλο το κεφάλι του, με αυτά που μας έλεγαν αυτοί. Ανοίγει όλο . Δηλαδή αν σε βαρέσει από την απόσταση που βλήθηκε ο Μανώλης, θα σου είχε φύγει όλο το κεφάλι. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα όπλα που είχαμε εμείς, τα πιο πολλά δεν βαράγανε κιόλας. Διότι ήταν στραβά και πολλές φορές δεν οπλίζανε. Πηγαίναμε για βολές, βαράγαμε και 3 στα 5 ή 2 στα 5 δεν οπλίζανε. Ειδικά αυτά που ήταν πάνω στη βραχονησίδα που ήταν μέσα στη σκουριά».

Related Articles

Επένδυση πρότυπο στην Αστυπάλαια από την Ελλάδα και τη VW

cars

Interamerican. Ασφαλίζει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια

cars

Nέο VW Golf. Πλήρως εκσυγχρονισμένο

cars

Ford Ranger Stormtrak. Νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής  

cars

Σύστημα βιντεοσκόπησης από τη Volvo

cars

Το Citroën C3 στην κορυφή

cars

Jeep Renegade και σε plug-in υβριδικό

cars

Ψυχοκόρες – Spoiler: Η Φρόσω συνειδητοποιεί ότι οι επισκέψεις του Νάτση στο δωμάτιο της γίνονται εν γνώσει της συζύγου του

cars

Νέες εκδόσεις Extreme από την Dacia

cars