CARSNEWS
F1 & RACES

Mετακομίζει η F1 στην Αμερική

Tην ώρα που ο Φερστάπεν έχει συλλέξει τριψήφια νούμερα στη βαθμολογία, ήδη από το πέμπτο γκραν πρι της χρονιάς και η ψαλίδα τείνει να ανοίξει και άλλο, μεθαύριο, Κυριακή του Πάσχα ο θίασος των 20 μονοθεσίων θα πατήσει γκάζι στο φαντασμαγορικό Μαϊάμι και το τοπικό γκραν πρι που μπήκε στο καλεντράρι πριν δύο χρόνια! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μικρό γκραν πρι, το Sprint το Μεγάλο Σάββατο μαζί με τις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι, ενώ θα ακολουθήσει ο κανονικός αγώνας την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου.

Η πίστα ευνοεί τα γρήγορα μονοθέσια, έχει μεγάλες ευθείες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ υπάρχουν και δύο αρκετά κλειστά κομμάτια που απώτερο στόχο έχουν, να δυσκολέψουν αρκετά τους οδηγούς και τα μονοθέσια του πρωταθλήματος. Αποτελεί ένα ακόμη αγώνα που διεξάγεται σε δρόμους πόλης. Τον περσινό αγώνα τον κέρδισε ο συνήθης …ύποπτος, ο Μαξ Φερστάπεν που θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του.

Η Formula 1, για 3η φορά στην ιστορία της, θα έχει αγώνα στην Πολιτεία της Φλόριντα, στο κοσμοπολίτικο Μαϊάμι. Είναι ο 1ος από τους 3 αγώνες επί αμερικανικού εδάφους φέτος.

Το Grand Prix στο Μαϊάμι διεξάγεται στο Διεθνές Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, που βρίσκεται τριγύρω από το Ηard Rock Stadium, στην περιοχή Miami Gardens. Πρόκειται για το κεντρικό στάδιο της πόλης, έδρα των Miami Dolphins, αλλά και της κολεγιακής ομάδας ποδοσφαίρου. Η διαδρομή των 5.41 km του Διεθνούς Αυτοκινητοδρομίου στο Μαϊάμι βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου και είναι προσωρινή.

Related Articles

Oι πρώτες εικόνες της νέας Red Bull RB20 (vid)

cars

Δεν σκοπεύει να τα παρατήσει ο Vettel

cars

Another new job for former Haas team boss Steiner in Formula 1

cars

Άλισον: «Η Mercedes ετοιμάζει κάτι συναρπαστικό για το 2024» – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Οι αριθμοί των νέων «παικτών» στην F1

cars

Η Alpine A110 S Enstone Edition έχει την υπογραφή -και τα ανθρακονήματα- της Alpine F1

cars

Formula 1: “Περίπατος” Φερστάπεν στην Κίνα

cars

H ανανεωμένη McLaren είναι μία μείξη Red Bull και Aston Martin

cars

FIA: Αναβάθμιση Τομπάζη στην ανανεωμένη διοίκηση για την F1

cars