CARSNEWS
F1 & RACES

H ανανεωμένη McLaren είναι μία μείξη Red Bull και Aston Martin

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις της βρετανικής ομάδας που παρουσιάστηκαν στην Αυστρία παραπέμπουν σε μεγάλο βαθμό σε λύσεις που υπάρχουν σε άλλα μονοθέσια.

Αν μία ομάδα απέτυχε να αποδώσει με βάση τις προσδοκίες της στη φετινή σεζόν της Formula 1, αυτή είναι η McLaren Racing. H βρετανική ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με μονοθέσιο που ήταν αρκετά πίσω σε απόδοση έναντι του ανταγωνισμού.

Στο μεσοδιάστημα έγιναν μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ομάδας, με τον επικεφαλής της, Αντρέα Στέλα, να δηλώνει πως μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα θα έχουν «μεταμορφώσει» την MCL60.

Στο Grand Prix Αυστρίας η McLaren έφερε ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων. Αποτελείται από νέα sidepods, νέο πάτωμα και νέο αμάξωμα στο σώμα του μονοθεσίου και συγκεκριμένα στο κάλυμμα του κινητήρα. Επιπλέον υπάρχουν νέα μικρά αεροδυναμικά βοηθήματα γύρω από το Halo και τις εισαγωγές αέρα στα ψυγεία.

McLaren MCL60

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως τα sidepods είναι αρκετά πιο στενά από την προηγούμενη έκδοση. Είναι εμφανές από το ξεκίνημα της σεζόν πως η ομάδα του Ουόκινγκ έχει ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Red Bull Racing. Η αλλαγή φέρνει πιο κοντά την MCL60 στην RB19. Ωστόσο στην επιφάνεια των sidepods παρατηρείται η λεγόμενη «νεροτσουλήθρα» όπως είναι η τεχνική ονομασία της από τις ομάδες. Τη λύση αυτή υιοθέτησε πρώτη η Aston Martin και την ακολούθησε η Alpine.

Detalles del nuevo pontón del McLaren. Un poco de Aston Martin, un poco de Red Bull…

Details of new McLaren’s sidepod. Abit of Aston Martin, a bit of Red Bull…#f1 #AustrianGP pic.twitter.com/O6NNTNZCwY

— Albert Fabrega (@AlbertFabrega) June 29, 2023

Η πιο σημαντική αναβάθμιση εντοπίζεται στο δάπεδο του μονοθεσίου, καθώς εκεί παράγονται τα περισσότερα επίπεδα κάθετης δύναμης. Το πακέτο είναι τόσο μεγάλο που η McLaren πρόλαβε να το ετοιμάσει μόνο για το μονοθέσιο του Λάντο Νόρις. Ο Όσκαρ Πιάστρι θα το έχει στον επόμενο αγώνα, στο Σίλβερστον της M. Βρετανίας.

Στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, ο Λάντο Νόρις επιβεβαίωσε πως το πακέτο της McLaren λειτουργεί εξαιρετικά. Ο Βρετανός κατετάγη στην τέταρτη θέση έχοντας εξαιρετικό ρυθμό και την Κυριακή στο Grand Prix θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης.

Φωτογραφίες: Themclarenzone/Twitter, Flyin18T/twitter

Related Articles

«Schoey»: η αμφιβόλου υγιεινής συνήθεια, που έγινε λατρεία (video)

cars

Παγκόσμια πρεμιέρα για την εντυπωσιακή Ferrari SF-24 (vid)

cars

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

cars

Will this be the new points system in Formula 1 in 2025?

Bury

Αποκλείστηκαν από το GP Ιαπωνίας οι Renault

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Hamilton: «Βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου»

cars

Επίσημο: Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου για τη Formula 1!

cars

Νέο Lexus LBX: Προσφέρει τα πάντα σε compact συσκευασία

cars