CARSNEWS
F1 & RACES

Ράιαν Ρέινολντς και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν μπαίνουν στη Formula 1 επενδύοντας στην Alpine

Εκτός από τη βιομηχανία των αλκοολούχων ποτών, οι αστέρες του Χόλιγουντ φαίνεται ότι έχουν βρει ένα νέο πολλά υποσχόμενο πεδίο για τις επενδύσεις τους: ρίχνουν τα κεφάλαιά τους στους αγώνες της Formula 1, καθώς το προφίλ του μηχανοκίνητου πρωταθλήματος στις ΗΠΑ ολοένα και επεκτείνεται.

Διαβάστε ακόμα: Ράιαν Ρέινολντς – Πούλησε 1,3 δισ. δολάρια στην T-Mobile την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που είχε ιδρύσει

Η εταιρεία Maximum Effort Investments του Ράιαν Ρέινολντς και ο επενδυτικός εταίρος της, Otro Capital, αγόρασαν το 24% των μετοχών της F1 Team Alpine που ανήκει στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault Group, σύμφωνα με ανακοίνωση της F1 και δημοσίευμα των New York Times. Στους συνεπενδυτές του ηθοποιού περιλαμβάνονται ο συνάδελφός του, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, και ο συνιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Ρέξχαμ, Ρομπ Μακλχένι.

«Η αξία της της Alpine Racing Ltd. είναι περίπου 900 εκατ. δολάρια μετά από αυτήν την επένδυση», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση. «Τα νέα κεφάλαια θα επιταχύνουν τα σχέδια ανάπτυξης και τις αθλητικές φιλοδοξίες της Alpine στη F1».

A group of U.S. investors including Hollywood star Ryan Reynolds have agreed to acquire a 24% stake in the Renault-owned Alpine Formula 1 team, the company announced Monday. https://t.co/qnAUR5k3sy

— Forbes (@Forbes) June 26, 2023

Η Alpine είναι μια ομάδα μεσαίου επιπέδου που έχει δείξει τις δυνατότητές της τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Hollywood Reporter. Τερμάτισε τέταρτη σε 10 ομάδες κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022 και ηγείται από τους Γάλλους οδηγούς Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν.

«Η Formula 1 και η Alpine είναι στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία για τον Όμιλο Renault», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο. «Τα τελευταία δύο χρόνια, αναζωογονήσαμε την Alpine, αξιοποιώντας το εμβληματικό σπορ κουπέ της A110, και την ενισχύσαμε με την είσοδό της στη Formula 1, όπου στοχεύει να γίνει διεκδικητής του πρωταθλήματος. Αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Alpine F1 διαφοροποιώντας τις πηγές εσόδων και αυξάνοντας την αξία της επωνυμίας».

Ryan Reynolds, Rob McElhenney and Michael B. Jordan Join Up to Buy Stake in F1 Team Alpine Racing https://t.co/H4D15kBLtN

— People (@people) June 26, 2023

Η Formula 1 έχει αυξήσει στη δημοτικότητά της στις ΗΠΑ μετά την πώλησή της στη Liberty Media, το 2017. Ένας σημαντικός παράγοντας της ανόδου της ήταν το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ του Netflix «Drive to Survive», το οποίο οδήγησε σε μεγαλύτερη προσέλευση κοινού στους αγώνες, καθώς στα Grand Prix προστέθηκαν το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι, ανέφεραν οι Times.

Πρόσφατα, μάλιστα, και ο Μπραντ Πιτ προστέθηκε στους φανατικούς οπαδούς του ταχύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα είναι στα σκαριά και η ακριβότερη ταινία όλων των εποχών για τη Formula 1, σε συνεργασία με τους Τζέρι Μπουκχάιμερ, Τζόζεφ Κοζίνσκι και σύμβουλο τον πρωταθλητή Λούις Χάμιλτον.

More information about the upcoming F1 movie starring Brad Pitt has been revealed:

– The movie will be called “Apex”

– Brad Pitt has been training in a real F2 car at Circuit Paul Riccard, driving over 1000 km

– Filmed scenes of Brad Pitt on track will be combined with real… pic.twitter.com/l4mw8w79N9

— Fastest Pitstop (@FastestPitStop) May 6, 2023

Ο Ρέινολντς μπήκε στο πάνθεον των επενδυτών στον αθλητισμό τον Νοέμβριο του 2020, όταν μαζί με τον Μακλχένι αγόρασαν την ουαλική ποδοσφαιρική ομάδα Wrexham AFC. Ο ηθοποιός μάλιστα απέκτησε πρόσφατα και ένα σπίτι στην Ουαλία για να βρίσκεται κοντά στην επένδυσή του.

Ο ουαλικός σύλλογος είδε τη φήμη του να εκτοξεύεται χάρη στους νέους υποστηρικτές του, καθώς και λόγω της δημοφιλούς σειράς ντοκιμαντέρ της Disney+, «Welcome to Wrexham», που περιγράφει λεπτομερώς το τι συμβαίνει στην ομάδα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023, η Ρέξχαμ κατάφερε να ανέβει ξανά στην αγγλική Football League για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Related Articles

Η Ίμολα πρότεινε να πάρει τη θέση της Σαγκάης

cars

FIA Team Principals press conference – 2023 Japanese Grand Prix

cars

Grand Prix στη Μόντσα έως και το 2024!

cars

F1: Αλλαγές στα sprint το 2024 (vid)

cars

Βγήκε ξανά στην πίστα η Racing Point (video)

cars

Δεν παίρνεις δίπλωμα ποτέ -Δείτε πώς εξετάζουν τους νέους οδηγούς στην Κίνα

cars

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

cars

Formula1: Ανατροπή στο γκραν πρι Αμερικής – Ακυρώθηκε η δεύτερη θέση του Χάμιλτον

cars

Βολές Verstappen προς Hamilton… (video)

cars