CARSNEWS
F1 & RACES

Παγκόσμια πρεμιέρα για την εντυπωσιακή Ferrari SF-24 (vid)

H Scuderia Ferrari έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας SF-24, με την οποία οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η ιταλική ομάδα έγινε η έβδομη κατά σειρά που παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο. Σε βίντεο στα social media της, μας αποκάλυψε το νέο της «όπλο», με το οποίο έχει στόχο την επιστροφή στην κορυφή της Formula 1.

To όνομα του νέου δημιουργήματος του Μαρανέλο ονομάζεται SF-24 και εμφανισιακά διαφέρει σημαντικά από αυτό του 2023. Το παραδοσιακό κόκκινο παραμένει, όπως είναι λογικό, ωστόσο το μαύρο δεν έχει θέση στο φετινό livery. Αντιθέτως φέτος έχει προστεθεί το λευκό και το κίτρινο στο μονοθέσιο δίνοντας ένα διαφορετικό αέρα ενόψει της νέας σεζόν.

Ferrari SF-24

Το λευκό το έχουμε ξαναδεί σε μονοθέσιο των Ιταλών, όχι όμως το κίτρινο. Αυτή η νέα «πινελιά» αποτίει φόρο τιμής στη νίκη των 24 Ωρών Λε Μαν το 2023. Επιπλέον τα καλύμματα των τροχών έχουν βαφτεί σε χρώμα κόκκινο.

Ferrari SF-24

Η νέα SF-24 ακολουθεί διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία από την SF-23 της περασμένης σεζόν. Στο εμπρός μέρος είναι διακριτές οι διαφορές, με την αεροτομή και το ρύγχος να ξεχωρίζουν. Η εμπρός ανάρτηση είναι τύπου push-rod και η πίσω τύπου pull-rod, όπως μας έχουν συνηθίσει στην ιταλική ομάδα στην τωρινή γενιά τεχνικών κανονισμών.

Ferrari SF-24

Όσον αφορά τα sidepods, βλέπουμε διαφορές τόσο στην εισαγωγή αέρα όσο και στον τρόπο που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργείται το φαινόμενο «downwash». Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν, το κάλυμμα του κινητήρα είναι αρκετά πιο «φουσκωμένο», κάτι που ενδέχεται να έχει γίνει για λόγους ψύξης.

Ferrari SF-24

Οι render φωτογραφίες ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, μιας και οι ομάδες συνηθίζουν να κρύβουν σημαντικές λεπτομέρειες. Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Ferrari θα πραγματοποιήσει τα πρώτα χιλιόμετρα με την SF-24 στην πίστα του Φιοράνο.

Οδηγοί της Scuderia Ferrari θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Ισπανού στα κόκκινα, καθώς από το 2025 θα πάει στην ιταλική ομάδα ο Λιούις Χάμιλτον.

Ferrari SF-24

Το 2023 η Ferrari τερμάτισε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 406 βαθμούς.

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) February 13, 2024

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Related Articles

Ο Brad Pitt πήγε σε σχολή Formula 1 για την νέα ταινία του

cars

Το ντοκιμαντέρ «Senna» είναι διαθέσιμο και στο Netflix

cars

INSIGHT: A closer look at the 12 constructors’ title-winning cars Adrian Newey has designed

cars

Αυτό είναι το πλάνο της Ferrari για να επιστρέψει την κορυφή της F1 το 2024

cars

Η Ferrari γιορτάζει με νέα χρώματα στη Monza τη νίκη στο LeMans

cars

Νέος αγωνιστικός διευθυντής στη McLaren o Stella

cars

To Grand Prix Σιγκαπούρης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Ανακαλύπτοντας τους μελλοντικούς πρωταθλητές της Formula 1

cars

Formula 1: Ασταμάτητος Φερστάπεν και στη Σαουδική Αραβία!

cars