CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Brad Pitt πήγε σε σχολή Formula 1 για την νέα ταινία του

Ο Brad Pitt ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Grand Prix Μ. Βρετανίας καθώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του για την Formula 1

Top Gear TEAM

F1 Movie Brad Pitt Silverstone Grand Prix

Σημαντικός και ενεργός ρόλος στην παραγωγή της νέας ταινίας του Brad Pitt είναι εκείνος που έχουν ο Lewis Hamilton και η ομάδα της Mercedes. Και αν για τον πρώτο το γνωρίζαμε ήδη καθώς είναι ουσιαστικά εκείνος που το ξεκίνησε, για την Mercedes το παραδέχτηκε στο Silverstone ο ίδιος ο Toto Wolff

Στο Silverstone είχε στηθεί ολόκληρο το σκηνικό που θα παρακολουθήσουμε στον κινηματογράφο, όταν θα κυκλοφορήσει η ταινία που ακόμη δεν έχει όνομα, αλλά όλοι την αποκαλούμε APEX λόγω του ονόματος στο μονοθέσιο. Το μονοθέσιο γενικώς μοιάζει αρκετά με εκείνα της Mercedes, ενώ έχει και το σήμα της εταιρείας, που καθιστά ακόμη πιο επίσημη την συμμετοχή της. 

Η εκπαίδευση του Brad Pitt 

“Συμμετείχαμε αρκετά νωρίς και όταν κάναμε τις πρώτες συζητήσεις κιόλας, στείλαμε τον Brad σε μια σχολή οδήγησης στη Γαλλία, ώστε να περάσει από τα μονοθέσια των αγώνων ταχύτητας από την F4 μέχρι και την Formula 1″, δήλωσε ο Wolff και συμπλήρωσε, “Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με την αφήγηση. Ο Lewis είναι εκτελεστικός παραγωγός, οπότε ήθελε να σιγουρευτεί ότι όταν βγει η ταινία, θα είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική”.

Brad Pitt was spotted at the British Grand Prix today to film scenes for his untitled F1 racing drama, which Joseph Kosinski is directing.

Pitt offered some new plot details about the film and praised the drivers who make the sport so exhilarating: https://t.co/f5CNqK2NGm pic.twitter.com/YTvhr09zvB

— IndieWire (@IndieWire) July 9, 2023

Ο Brad Pitt καθώς και ο Damson Idris που θα υποδύεται τον teammate του στην ομάδα, θα μπουν σε μονοθέσιο αργότερα μέσα στη χρονιά τόσο στο Silverstone, όσο και στο Paul Ricard. Έχουν αμφότεροι εκπαιδευτεί σχετικά, ενώ παρόντες στο βρετανικό Grand Prix δεν ήταν μόνο εκείνοι αλλά και όλοι οι συντελεστές καθώς ο παραγωγός Jerry Bruckheimer και ο έτερος πρωταγωνιστής, Javier Bardem είχαν συνάντηση με τον Christian Horner. 

F1 Movie Brad Pitt Silverstone Grand Prix

Συνολική συνεργασία 

Όπως προκύπτει από τα λόγια του Wolff, η επιτυχία της ταινίας δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την Mercedes πάντως. “Γελάσαμε αρκετά στη διαδικασία – και νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή αφήγηση για την οποία τους βοηθήσαμε – ήταν ιδέα του Fred (Vasseur), νομίζω – να χρησιμοποιήσουν ένα μονοθέσιο F2 και να φτιάξουν το αμάξωμα γύρω του που μοιάζει με μονοθέσιο F1. Ακολούθησαν, τα γκαράζ και το pit wall και όλα αυτά. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και να τους δώσουμε τα σχέδια ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά. Και βλέπετε τώρα, ότι είναι μια καλή προσπάθεια”.

Αναφερόμενος στην ταινία και ο Fred Vasseur είπε, “Δεν είμαι ειδικός σε όλα αυτά τα πράγματα, αλλά όταν μπαίνεις στο γκαράζ, έχεις την αίσθηση ότι πρόκειται για μια κανονική ομάδα της F1 και ακόμα καλύτερη από κάποιες ομάδες. Είναι εκπληκτικό αυτό που έκαναν και ελπίζω να είναι στο επίπεδο που αναμένεται, γιατί θα είναι μια τεράστια ώθηση για την F1″.


Η 11η ομάδα 

Όλα αυτά κατέληξαν το Σαββατοκύριακο του αγώνα στο να υπάρχει ένα κανονικό pit μιας ομάδας με το όνομα APX GP, που εμφανιζόταν ως η 11η ομάδα. Στο πλαίσιο των γυρισμάτων τα μονοθέσια οδήγησαν οι Craig Dolby και Luciano Bacheta. 

F1 Movie Brad Pitt Silverstone Grand Prix

Γενικώς πάντως ολόκληρο το Σαββατοκύριακο του Silverstone οι οδηγοί και οι ομάδες είχαν μαζί τους και στελέχη της ταινίας. Το briefing των οδηγών έγινε παρουσία του Brad Pitt και του σκηνοθέτη Joseph Kosinski, ενώ ο Pit δήλωνε πως περνούσε τέλεια μπαίνοντας στον ρόλο του οδηγού αγώνων. Μιλώντας δε, στον Martin Brundle αποκάλυψε και ορισμένες λεπτομέρειες για το φιλμ. 

Related Articles

Formula 1: The new record Max Verstappen smashed a year early

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

cars

Έκθεση για τον Schumacher στο Μουσείο της Ferrari!

cars

F1: Προβλήματα στην Red Bull;

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Πρεμιέρα για τη νέα Alpine A524 (vid)

cars

Ricciardo: Conflict with McLaren triggered Red Bull’s request for a new Formula 1 chassis.

cars

Τα video highlights της επικής αλλαγής θέσεων Rossi-Hamilton

cars