CARSNEWS
F1 & RACES

Mαξ Φερστάπεν, ο πιλότος που κέρδισε το γκραν πρι Βρετανίας με το ένα χέρι…κουλό

tanea.gr > Auto Νέα > Αγορά > Mαξ Φερστάπεν, ο πιλότος που κέρδισε το γκραν πρι Βρετανίας με το ένα χέρι…κουλό

Μετά από μια επική μάχη, αλλαγές θέσεων, απανωτές προσπεράσεις και ανεξάντλητα κονταροχτυπήματα ο Μαξ Φερστάπεν , κέρδισε το βρετανικό γκραν πρι – αυτή τη φορά όχι με σχετική άνεση, αφού ο μάχιμος και αναζωογονημένος Λάντο Νόρις της Mclaren του έκανε τη ζωή δύσκολη. Ο Ολλανδός εξασφάλισε τους πολύτιμους βαθμούς που του δίνει ένα μεγάλο προβάδισμα από τους αντιπάλους του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξανά κερδίσαμε και είναι απίστευτο που έχουμε πετύχει με την ομάδα μου τόσες νίκες σερί» τόνισε ο Φερστάπεν μετά τον αγώνα.

Πανηγυρικό το κλίμα για τη δεύτερη θέση του τοπικού βρετανού Λάντο Νόρις ( σημείωσε το έβδομο βάθρο στην καριέρα του), που ξεδίπλωσε στην πίστα την εντυπωσιακή αναγέννηση των μονοθεσίων της McLaren, μετά τις αναβαθμίσεις που φάνηκαν από τις δοκιμές έως και το χθεσινό αγώνα. Χαρές στη Βρετανία και για τον Λιούις Χάμιλτον, το δικό του ήρωα που τερμάτισε στην τρίτη θέση που απέδωσε την επιτυχία του στην θετική ενέργεια του κοινού!  Ο Λάντο Νόρις που αναδείχθηκε και οδηγός του αγώνα, είναι 23 ετών,  είχε προβλέψει ότι τα μονοθέσια της McLaren σε συγκεκριμένες πίστες θα δείξουν τα δόντια τους.

 

Και Pole position και …κουλός

Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια των δοκιμών, όχι μόνο επειδή κατέκτησε άλλη μια Pole position αλλά και με το γεγονός ότι αυτό το πέτυχε, όπως ανέφερε και ο ίδιος, παρόλο που είχε πρόβλημα στο ένα του δάχτυλο ( και δεν μπορούσε να σφίξει το τιμόνι όπως θα έπρεπε!). Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη pole position για τον Ολλανδό πιλότο, και το πρόβλημα στα χέρια του το αγνόησε με φάρμακο την αδρεναλίνη, που όπως ανέφερε του έδινε ώθηση ώστε να τα ξεχάσει όλα!

Πάμε Ουγγαρία

Το επόμενο ραντεβού της Formula1 είναι στην Ουγγαρία στις 23 Ιουλίου. Η πίστα Ουγγαρόρινγκ βρίσκεται κοντά στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της χώρας ενώ το πρώτο γκραν πρι διοργανώθηκε το 1986 όταν ο Βραζιλιάνος Νέλσον Πικέ προσπέρασε με εμφατικό τρόπο τον συμπατριώτη του Άιρτον Σένα, που έτρεχε με LotusRenaultOι οδηγοί θα κάνουν 70 γύρους – το μήκος της πίστας είναι 4,3 χιλιόμετρα, ενώ το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Λιούις Χάμιλτον. Το Ουγγαρόρινκγ έχει τη φήμη της ιδιαίτερα ζεστής πίστας, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών να φθάνει τους 60 βαθμούς Κελσίου. Πάντως η FIA, η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο μηχανοκίνητο σπορ νωρίτερα από κάθε άλλη φορά έδωσε στη δημοσιότητα το νέο πρόγραμμα της Formula1 με 24 γκραν πρι, αριθμό ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά έχουν περιοριστεί σημαντικά οι άσκοπες «βόλτες» των ομάδων με στόχο να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρόνου αλλά και στον περιορισμό των εκπομπών CO2.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Related Articles

10+1 facts για το Ουγγρικό GP!

cars

New host city announced for ‘ground-breaking’ F1 Exhibition

cars

Οι F1 προσομοιώσεις δείχνουν: Η ενεργή αεροδυναμική δημιουργεί νέα προβλήματα για το 2026

Bury

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

Θέλει πίστα Formula 1 η Μαγνησία… (video)

cars

O Μπραντ Πιτ απέκτησε το δικό του γκαράζ στο Σίλβερστον για τη νέα ταινία με θέμα την F1

cars

2024 F1 drivers and teams | Bearman steps in for Sainz in Jeddah

cars

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη στην Νέα Υόρκη: Οι κοινές δηλώσεις (VIDEO)

cars

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

cars