CARSNEWS
F1 & RACES

Κοντά στην Alfa Romeo o Kubica

Μπορεί η επιστροφή του στο μαγικό κόσμο της Formula 1 να αποδείχθηκε δύσκολη, όμως ο Robert Kubica εξακολουθεί να είναι περιζήτητος.

Ο Πολωνός που φέτος πήρε το μοναδικό βαθμό της Williams αλλά ηττήθηκε κατά κράτος από τον rookie teammate του, George Russell (με σκορ… 0-21 στις κατατακτήριες δοκιμές), αποχώρησε από τη βρετανική ομάδα.

Και παρότι ήταν σαφές πως οι περιορισμοί στην κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού (μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε τον Φεβρουάριο του 2011) του πατούσαν… φρένο, η εμπειρία του είναι πολύτιμη.

Έτσι, μιλάει με τρεις ομάδες για ρόλο οδηγού εξέλιξης, ο οποίος περιλαμβάνει πολλή δουλειά στον προσομοιωτή. Αρχικά είχε συνδεθεί με τη Haas, υπήρξαν συζητήσεις με τη Racing Point αλλά πλέον φέρεται να είναι μία ανάσα από την Alfa Romeo Racing.

Συνδετικός κρίκος είναι σύμφωνα με το RaceFans ο μάνατζερ του Kubica, Alessandro Alunni Bravi, που διατηρεί επίσης το ρόλο του διευθυντή στην Islero Investments, η οποία έχει μερίδιο της Sauber η οποία «τρέχει» την αγωνιστική ομάδα της Alfa Romeo.

Μάλιστα, ο 35χρονος σήμερα οδηγός ήταν μέλος αυτής της ομάδας την περίοδο 2006-2009, όταν βέβαια λεγόταν BMW Sauber. Με αυτή πήρε τη μοναδική pole και τη μοναδική νίκη του στη Formula 1.

Παράλληλα με το ρόλο οδηγού εξέλιξης στη Formula 1, ο Kubica φημολογείται πως θα βρεθεί και στο grid του DTM το 2020 – έχει άλλωστε κάνει ήδη δοκιμές με τη BMW.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βγήκε ξανά στην πίστα η Racing Point (video)

cars

Grosjean: Ο Vasseur μπορεί να τα καταφέρει στη Ferrari

cars

H Ford παίρνει θέση για την «υπόθεση Χόρνερ»

cars

Το δυσοίωνο μέλλον του Leclerc στη Ferrari

cars

Mercedes: Strong F1 start even more important in 2024 before new rules focus

cars

F1: Ποιο είναι το μέλλον των σιρκουί πόλης; (+video)

cars

Sargeant discusses his chances of retaining Williams seat

cars

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

cars

Fans think Taylor Swift made Alonso reference on new album after romance rumours

cars