CARSNEWS
F1 & RACES

H Ford παίρνει θέση για την «υπόθεση Χόρνερ»

Ο αμερικανός γίγαντας ανησυχεί για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Red Bull Racing και παίρνει θέση για το ζήτημα.

Η «υπόθεση Χόρνερ» είναι το ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερο τον κόσμο της Formula 1. Ο Βρετανός επικεφαλής της Red Bull Racing κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά προς υπάλληλο της αγωνιστικής ομάδας του Μίλτον Κινς, ωστόσο πληροφορίες σχετικά με το τι ακριβώς έχει συμβεί παραμένουν μακριά από τη δημοσιότητα.

Το ζήτημα έχει αρχίσει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τον Χόρνερ να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην παρουσίαση της νέας Red Bull RB20. Ο 50χρονος επιβεβαίωσε μάλιστα πως θα βρίσκεται και στο Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές, ενώ αρνήθηκε κάθε κατηγορία.

Το συμβάν είναι αρκετά σοβαρό και η μητρική Red Bull θέλει την πλήρη διαλεύκανση, καθώς πέρα από τη φίρμα υπάρχουν ισχυροί συνεργάτες της αγωνιστικής ομάδας. Ένας από αυτούς είναι η Ford με την οποία θα εξελίξει την επόμενη γενιά μονάδων ισχύος σε νέο εργοστάσιο στο Μίλτον Κινς.

The BIG reveal 😲 Our first look at the RB20 🔎 pic.twitter.com/M6uDoHDoG1

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) February 15, 2024

Η αμερικανική μάρκα μέχρι τώρα είχε κρατήσει σιγή ισχύος σχετικά με την υπόθεση Χόρνερ. Όχι όμως πια, καθώς o γενικός διευθυντής του Ford Performance Motorsport, Μαρκ Ράσμπρουκ, τοποθετήθηκε δημόσια στο AP Sports.

«Ως εταιρεία που τηρεί πολύ υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς και ακεραιότητας, περιμένουμε το ίδιο από τους συνεργάτες μας. Φαίνεται, και αυτό που μας είπαν είναι πως η Red Bull παίρνει την κατάσταση πολύ σοβαρά. Και φυσικά, ανησυχούν και για την εταιρεία τους. Γι’ αυτό έχουν κάνει μια ανεξάρτητη έρευνα και μέχρι να δούμε ποια είναι η αλήθεια, είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε», ανέφερε.

Είναι προς ώρας άγνωστο πότε θα βγει το πόρισμα στην «υπόθεση Χόρνερ».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

F1 GP Βελγίου: Pole για Leclerc, 1-2 η Ferrari

cars

F1 GP Βελγίου: Υπόθεση Ferrari το FP1

cars

Ο Νικ Ντε Βρις «σπάει» τη σιωπή του αφού έφυγε από την AlphaTauri

cars

Πρόταση ανανέωσης στον Vettel αλλά…

cars

Red Bull’s unexpected 2024 F1 threat

cars

Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε

cars

Δεν έχεις δει περισσότερες McLaren SLR μαζι

cars

Formula 1: The new record Max Verstappen smashed a year early

cars

H F1 ζητά άμεση επίλυση της «υπόθεσης Χόρνερ»

cars