CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Νικ Ντε Βρις «σπάει» τη σιωπή του αφού έφυγε από την AlphaTauri

Ο Νικ Ντε Βρις με ανάρτησή του στα social media ισχυρίζεται ότι πληγώθηκε, ενώ επίσης ευχαρίστησε την οικογένεια της Red Bull που του έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Μετά το βρετανικό γκραν πρι της Formula 1, η AlphaTauri αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιο με τον Νικ Ντε Βρις. Τα διακριτικά του αποτελέσματά του σε όλη τη διάρκεια των δέκα πρώτων αγώνων της σεζόν, μαζί με την απόδοση του Ντάνιελ Ρικιάρντο στις δοκιμές ελαστικών που πραγματοποίησε μετά τον αγώνα στο Σίλβερστοουν, οδήγησαν τον Χέλμουτ Μάρκο να προχωρήσει σε αλλαγή θέσης στις τάξεις της ιταλικής ομάδας. Τα νέα δεν άργησαν να έρθουν. 

Μόλις δύο ημέρες αφότου ο Ντε Βρις μπήκε στο μονοθέσιό του για τελευταία φορά, η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Ρικιάρντο θα τον αντικαταστήσει. Ο Ολλανδός οδηγός παρέμεινε σιωπηλός από τότε, αλλά την Τετάρτη (19/7), οκτώ ημέρες μετά την απόλυσή του. Ο Ολλανδός ανάρτησε μια δήλωση στα social media ως απάντηση στην απώλεια της θέσης του στην F1

«Πληγωμένος, αλλά ήδη σκέφτομαι το επόμενο κεφάλαιο»

Ο Ολλανδός οδηγός ευχαρίστησε τη Red Bull και την AlphaTauri που του έδωσαν την ευκαιρία στη F1, ωστόσο, δεν έκρυψε τον πόνο του που είχε αρκετό χρόνο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Red Bull και τη Scuderia AlphaTauri για την ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου. Φυσικά, με πονάει που η ευκαιρία της F1 που ονειρευόμουν τόσο καιρό τελείωσε πρόωρα», έγραψε ο Ντε Βρις. 

Μαζί με τον Λόγκαν Σάρτζεντ έναν άλλο από τους πρωτάρηδες, είναι οι μόνοι οδηγοί που δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν βαθμούς σε κανένα γκραν πρι μέχρι στιγμής. Ήταν μία περίεργη κατάσταση για αυτόν που ήταν πρωταθλητής F2 και Formula E, οπότε τώρα πρέπει να μπει στον δρόμο της ανάκαμψης μετά από μια σκληρή οπισθοδρόμηση. «Αλλά η ζωή δεν είναι προορισμός, είναι ένα ταξίδι και μερικές φορές πρέπει να ακολουθήσεις τον δύσκολο δρόμο για να φτάσεις εκεί που θέλεις να είσαι», είπε ο 28χρονος. 

Ο Σάινθ είναι σίγουρος για την ανανέωση με τη Ferrari και δεν βιάζεται

Υπό αυτή την έννοια, προσβλέπει στις νέες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά του: «Είμαι ευγνώμων για τις προνομιούχες ζωές μας, περήφανος για το ταξίδι μας και την οικογένειά μου. Αυτή είναι μια ακόμη εμπειρία. Προχωράμε και ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο».

Related Articles

F1: Πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ευρώ έκανε έξαλλους τους οδηγούς-τι συνέβη

cars

Ανακοίνωση με αιχμές κατά Ricciardo από τη Renault

cars

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία μετατρέπεται σε πίστα της Formula 1

cars

Απαισιόδοξος μετά τις δοκιμές εξέλιξης ο Vettel

cars

Τρομακτικό Video: O Grosjean βγαίνει μέσα απο τις φλόγες…

cars

Ο Χάμιλτον έριξε νέα «χυλόπιτα» στη Ferrari

cars

Verstappen: Πως να μην είναι φαβορί η Mercedes;

cars

F1 GP Μονακό: Ταχύτερος ο Perez στο FP1

cars

Formula 1: Συνεχίζει το ρεκόρ του ο Χάμιλτον, έφτασε τις 104 pole position

cars