CARSNEWS
F1 & RACES

Πρεμιέρα για τη νέα Alpine A524 (vid)

H γαλλική ομάδα παρουσίασε επίσημα το νέο της μονοθέσιο με το οποίο θα πάρει μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η πέμπτη κατά σειρά ομάδα που παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν της Formula 1 είναι η Alpine Racing. H γαλλική ομάδα έγινε μάλιστα η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε πραγματικές φωτογραφίες του φετινού της… όπλου.

Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η Alpine θα αγωνιστεί με δύο διαφορετικούς χρωματισμούς, όμως υπάρχουν και κάποιες εκπλήξεις. Αναπάντεχα φέτος λείπει το χρώμα στο μεγαλύτερο μέρος της A524, καθώς κυριαρχούν τα «γυμνά» ανθρακονήματα, και όπου υπάρχει το παραδοσιακό μπλε των Γάλλων συνδυάζεται με το ροζ της BWT. Σε οκτώ συνολικά Grand Prix εφέτος θα χρησιμοποιηθεί το ροζ livery.

Alpine A524

Το μονοθέσιο έχει τεράστιες διαφορές σε σύγκριση με αυτό του 2023. Η γαλλική ομάδα αποφάσισε να ανασχεδιάσει κάθε τομέα του, από το εμπρός έως το πίσω μέρος. Στόχος της είναι καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη ευελιξία στην εξέλιξη, καθώς πέρυσι ήταν ένας τομέας που την επηρέασε.

Για πρώτη φορά θα δούμε το μονοθέσιο στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, οι οποίες είναι προγραμματισμένες από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου. Δεν αποκλείεται μέχρι τότε στην A524 να έχουν «κουμπώσει» οι πρώτες αναβαθμίσεις.

Alpine A524

Οδηγοί της είναι και φέτος οι Έστεμπαν Οκόν και Πιέρ Γκασλί, οι οποίοι θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά teammates. Το 2023 κατέκτησαν αμφότεροι από ένα βάθρο και φέτος θέλουν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το 2023 η Alpine τερμάτισε στην 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, δύο θέσεις πιο κάτω από το 2022. Συνολικά συγκέντρωσε 120 βαθμούς.

Alpine A524

Στην εκδήλωση στο εργοστάσιο του Ένστον παρουσιάστηκε παράλληλα και η ομάδα του WEC.

Φωτογραφίες: Alpine media

Related Articles

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

cars

Formula 1: Στη Ferrari τρίβουν τα χέρια τους για το συμβόλαιο του Leclerc

cars

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

cars

ETHARA ANNOUNCES NEW OFFICIAL EVENT SUPPORTERS FOR HISTORIC #ABUDHABIGP WEEKEND

cars

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

cars

Η Red Bull έβλεπε με έκπληξη τους άλλους να μένουν πίσω

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

To payroll της Formula 1

cars

Hamilton hopes upgrades will help Mercedes in Austin

cars