CARSNEWS
F1 & RACES

Albon: “Δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο ώστε να βρεθούμε 3οι”

Albon

Η αναπάντεχη 3η θέση του Alexander Albon οδηγού έφερε πανυγιρισμούς στο γκαράζ της Williams. Όμως ο ίδιος τοποθετήθηκε με πολυ προσγειωμένο τρόπο για αυτό το επίτευγμα.

Την ευχάριστη έκπληξη της ημέρας αποτέλεσε η επίδοση των οδηγών της ιστορικής βρετανικής ομάδας, η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο γιορτάζει τα 800 Grand Prix. Πρώτα ο Logan Sergeant και έπειτα ο Alex Albon, σκαρφάλωσαν αμφότεροι στην 3η θέση με τον τελευταίο να μένει εκεί μέχρι και το τέλος του FP1.

O Albon μας έχει συνηθίσει πλέον σε τέτοιες αναπάντεχες, για τη δεδομένη απόδοση του μονοθεσίου του, επιδόσεις. Μάλιστα αυτές γίνονται και σε συνδυασμό με μαχητικότητα και επιμονή απέναντι σε πιο έμπειρους οδηγούς με καλύτερα οχήματα. Σήμερα κρατήθηκε ταπεινός και με σύνεση στις δηλώσεις του:

“Ήταν λίγο περίεργο να με βλέπω στην 3η θέση. Αν μιλάμε για ισορροπία, κάθε στροφή είναι δαιφορετική λόγω του ανέμου. Μπορείς να κάνεις πολλά με το αυτοκίνητο. Π.χ. η στροφή 3 είναι όλη με υπερστροφή ενώ η 2 με υποστροφή. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για τις στροφές, έχουν την ίδια ταχύτητα και είτε έχεις εμπρόσθια ρεύματα αέρα είτε ουραγά.”

Όσο για την επίδοση συνέχισε: “Θα έλεγα ψέμματα αν δεν εξέφραζα την έκπληξή μου. Προφανώς όμως ΄δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο.”

Albon

“Δε νιώθω τόσο καλά έξω στην πίστα. Αλλά αυτό είναι σίγουρο και πολλούς ακόμα οδηγούς. O άνεμος είναι μεγάλος μπελάς, αποσταθεροποιεί το μονοθέσιο. Αλλά εμείς το αντιμετωπίζουμε καλύτερα από ότι οι άλλοι.”

“Είχαμε και το πακέτο αναβαθμίσεων το οποίο είναι καλύτερο για γρήγορες στροφές. Δεν έχουμε δει την πλήρη εφαρμογή του ακόμα. Είναι όλα ένα ερωτηματικό. Ο ρυθμός μας σε βάθος του αγώνα είναι καλός εφόσον είμαστε με τη σκληρή γόμα. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να επικεντρωθούμε σε εμάς.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Πέτρος Γαβριηλίδης

Ξεκίνησε να βλέπει Formula 1 από το 2000 και ο ήχος των V10 κινητήρων χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Οι κινητήρες μείωσαν τον ήχο τους, αλλά η έμπνευση και η όρεξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό έμεινε ίδια.

Related Articles

Ποιές είναι οι 7 αλλαγές της Formula 1 για το 2024

cars

Formula 1 μια αναδρομή στην σεζόν 2023 και πως φτάσαμε ως το Grand Prix United States

cars

Νέα Φόρμουλα 1 : O Max Verstappen μπορεί να φτάσει στα άκρα, ο Lewis Hamilton περιφρονείτε

cars

Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Bottas και Alfa Romeo

cars

Η αγαπημένη νίκη του Χάμιλτον ήταν ένα πραγματικό έπος (vid)

cars

Η πληγή του Ρικάρντο μετά το χειρουργείο και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στη δράση

cars

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

cars

F1 – Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν

cars

Στα σκαριά η είσοδος της Andretti στη Formula 1;

cars