CARSNEWS
F1 & RACES

F1 – Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν

Σήμερα18:39

F1 – Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν

Διάβασέ μου το… Your browser does not support the audio element.

Η εντός έδρας νίκη του Μαξ Φερστάπεν και όλα όσα έγιναν στο Grand Prix της Ολλανδίας, μεταδόθηκαν αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και το ANT1+

F1 - Grand Prix Ολλανδίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση για την νίκη του Φερστάπεν

Το 13Ο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία και μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 27 Αυγούστου από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, είχε νικητή για 9ο συνεχή αγώνα τον Ολλανδό Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ανέβηκε στην 1η θέση του βάθρου για 11η φορά φέτος!

H συναρπαστική δράση της FORMULA 1 κέρδισε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Στο δυναμικό κοινό 18-54 κατέγραψε 16,3 % και ήταν πρώτο στη ζώνη προβολής του με διαφορά 4,9 μονάδες από το δεύτερο κανάλι. Το επιμέρους ανδρικό κοινό ηλικίας 45-54 κατέγραψε 23,6%,  ενώ οι πιο φανατικοί της Formula 1 ήταν οι άνδρες ηλικίας 18-24 που άγγιξαν το 46,9!  Και οι γυναίκες, όμως, είδαν Formula 1, αφού σε επιμέρους γυναικείο κοινό 15-34 το Grand Prix της Ολλανδίας κατέγραψε 16,6%.

ΑΝΤ1 - GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΑΝΤ1 - GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 

ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 13ο GRAND PRIX ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χαοτικό ήταν το oλλανδικό Grand Prix με πολλές ανατροπές και δραματική εξέλιξη. Βροχή, διακοπές, έξοδοι, γλιστρήματα, λάθη, συγκρούσεις! Όλα συνέβησαν, αλλά δεν ακούμπησαν τον Ολλανδό, ο οποίος κέρδισε για 3η συνεχή φορά στο Ζάντφορτ κατακτώντας την 9η  συνεχή νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο αγώνας ξεκίνησε σε στεγνό οδόστρωμα και σλικ ελαστικά, αλλά άρχισε να βρέχει αμέσως μετά. Κάποιοι οδηγοί όπως ο Πέρεζ, ο Λεκλέρκ, ο Γκασλί και ο Ζου έσπευσαν ν’ αλλάξουν λάστιχα. Ο Μονεγάσκος, όμως, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς αλλεπάλληλα λάθη τον οδήγησαν σε εγκατάλειψη. O Ζου βγήκε όταν ξεκίνησε η βροχή και προκάλεσε διακοπή του αγώνα. Οι άλλοι δυο πήραν ποινή 5 δευτερολέπτων για υπέρβαση ταχύτητας στα πιτ, διεκδίκησαν την 3η θέση στο βάθρο που τελικά πήγε στον εξαιρετικό Πιερ Γκασλί.

 ΑΝΤ1 - GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΑΝΤ1 - GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η βροχή έδωσε δραματική διάσταση στον αγώνα, καθώς επηρέασε την προσπάθεια των οδηγών στην αρχή. Ακόμη και ο Φερστάπεν έχασε το προβάδισμα από τον Πέρεζ γιατί καθυστέρησε ένα γύρο να μπει στα πιτ. Μπήκε στον δεύτερο γύρο για ενδιάμεσα ελαστικά και βρέθηκε 3ος προσωρινά. Ανέκτησε, όμως, γρήγορα το έδαφος και πέρασε μπροστά όταν στέγνωσε η πίστα, μπαίνοντας για σλικ ελαστικά πριν τον Μεξικάνο. Πάντως, μ’ αυτό τον τρόπο ο Πέρεζ βρέθηκε 2ος από 7ος που εκκινούσε και διατηρούσε αυτή τη θέση, καθώς ο αγώνας άρχισε να εξελίσσεται προβλέψιμα. Όμως, η βροχή ξανάρχισε 10 γύρους πριν το τέλος και αιφνιδίασε αρκετούς οδηγούς. Ο Ζου τράκαρε στη στροφή 1, ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να φτιαχτεί η μπαριέρα και όταν κόπασε η βροχή ο αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Πέρεζ είχε έξοδο και έπεσε 3ος πριν την επανεκκίνηση. Εκεί, υπερέβη το όριο ταχύτητας στα πιτ και πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων που εν τέλει τον έφερε 4ο εκτός βάθρου. Συγκλονιστική ήταν η μάχη του Σάινθ με τον Χάμιλτον, με τον Ισπανό να κρατάει πίσω του τον Βρετανό πρωταθλητή στην 6η θέση. Αντίθετα, ο Ράσελ τερμάτισε τελευταίος μετά την σύγκρουσή του με τον Νόρις.

ΑΝΤ1 - GRAND PRIX ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φερστάπεν με 339 βαθμούς και ακολουθεί ο Πέρεζ με 201 βαθμούς, ο Αλόνσο με 168 βαθμούς και ο Χάμιλτον με 156 βαθμούς. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών προηγείται η Red Bull με 540 βαθμούς και ακολουθεί η Mercedes με 255 βαθμούς, η Aston Martin με 215 βαθμούς και η Ferrari με 201 βαθμούς.

Δείτε ένα βίντεο με τη θριαμβευτική νίκη του Μαξ Φερστάπεν εδώ:

Δείτε τις δηλώσεις των Φερστάπεν, Αλόνσο και Γκασλί μετά το τέλος του αγώνα εδώ:

Τα μονοθέσια δίνουν επόμενο ραντεβού την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στη Μόντσα της Ιταλίας, για έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα υψηλών ταχυτήτων που θα μεταδοθεί αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Μη χάσετε στιγμή!

#f1ant1

Instagram: @f1.ant1

Facebook: @f1.ant1

Twitter: @f1ant1

Το 13ο Grand Prix του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Όσοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν live τη συγκλονιστική αναμέτρηση των οδηγών, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο antennaplus.gr για να δουν on demand το Grand Prix, αλλά και όλους τους αγώνες του πρώτου τριημέρου δράσης των Formula 1, Formula 2 και Formula 3. Οι συνδρομητές τoυ ANT1+ μπορούν να απολαύσουν τους αγώνες από τον υπολογιστή, το smartphone/tablet και τη Smart TV τους, με ταυτόχρονη θέαση σε δύο συσκευές, χωρίς καμία διακοπή για διαφημίσεις.

Επίσης, στο antenna.gr/f1, οι λάτρεις της Formula 1 θα βρουν πολλά αποκλειστικά βίντεο, όλα τα νέα και τις ειδήσεις για τα GP, καθώς άρθρα με την υπογραφή των Τάκη Πουρναράκη και Πάνου Σεϊτανίδη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στην Πανόρμου: Αδέσποτη σφαίρα “έφαγε” η 20χρονη

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε δέντρο

Ενδοοικογενειακή βία – Αργυρούπολη: Πέθανε η Όλγα που είχε ξυλοκοπηθεί από τον προπονητή τζούντο

Related Articles

Τι είναι το Grand Slam που σκέφτεται να καθιερώσει η Formula 1

cars

Νίκη και ρεκόρ από τον Φερστάπεν

cars

Πωλητήριο στην ιστορική ομάδα της Williams!

cars

Formula1: Τα νέα πρόστιμα θα μας …στραγγαλίζουν

cars

Haas VF-20: Το πρώτο μονοθέσιο του 2020!

cars

Did F1’s new sprint format work?

cars

Ένοχος για φορολογική απάτη το πρώην αφεντικό της Formula 1

cars

Hamilton και Mercedes δεν… ξεγελούν τον Ecclestone!

cars

Τι λέει ο Sainz για τα σενάρια για τη Ferrari;

cars