CARSNEWS
F1 & RACES

Επιτυχημένη η επέμβαση του Ρικάρντο, πότε επιστρέφει στη δράση

Θετικά είναι τα νέα για τον Αυστραλό οδηγό, ο οποίος βγήκε από το χειρουργείο και πλέον ξεκινά το μακρύ δρόμο της ανάρρωσης.

Η αρνητική έκπληξη του Grand Prix Ολλανδίας της Formula 1 ήταν ο τραυματισμός του Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Αυστραλός είχε έξοδο στη στροφή 3 κατά τη διάρκεια του FP3 και η πρόσκρουση στις μπαριέρες είχε αποτέλεσμα να σπάσει το μετακάρπιο στο αριστερό του χέρι. Τη θέση του στο υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο πήρε ο νεαρός Λίαμ Λόσον, ο οποίος τερμάτισε 13ος στον αγώνα.

Το βράδυ του Σαββάτου ταξίδεψε εσπευσμένα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Πριν την έναρξη του αγώνα στο Ζάντβορτ, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, επιβεβαίωσε πως όλα πήγαν καλά με την επέμβαση του Ρικάρντο.

«Έκανε επέμβαση νωρίτερα μέσα στη μέρα. Του τοποθέτησαν μια πλάκα στο χέρι του. Πήγε καλά η επέμβαση, ήταν επιτυχημένη. Το κόκκαλο είχε σπάσει σε πολλά κομμάτια, όμως ήταν μια κανονική διαδικασία», ανέφερε.

Την είδηση την επιβεβαίωσε o Ρικάρντο μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμού στο Instagram. Ο Αυστραλός ανέφερε: «Έκανα το χειρουργείο σήμερα το πρωί (σ.σ. την Κυριακή). Ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά τους και την προσπάθειά τους να μην πέσω ψυχολογικά. Δεν είναι εμπόδιο, είναι μέρος της επιστροφής μου».

O Χόρνερ μίλησε στο Sky Sports για το πότε υπολογίζεται η επιστροφή του Αυστραλού στην ενεργό δράση: «Ένας κανονικός άνθρωπος κάνει 10-12 εβδομάδες να αναρρώσει από αυτόν τον τραυματισμό. Όμως ξέρουμε πως οι οδηγοί της Formula 1 δεν είναι κανονικοί άνθρωποι. Όλα θα εξαρτηθούν από τη διαδικασία ανάρρωσης. Μπορεί να πάρει τρεις εβδομάδες, μπορεί έξι. Κανένας δεν γνωρίζει».

Ο Ρικάρντο σίγουρα δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Grand Prix Ιταλίας το τριήμερο 1-3 Σεπτεμβρίου. Στον μήνα αυτό ακολουθούν δύο ακόμη αγώνες σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία στις 17 και 24 αντίστοιχα. Εφόσον ο Ρικάρντο δεν είναι έτοιμος έως τότε, η επιστροφή του θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στο Grand Prix Κατάρ.

Ντάνιελ Ρικάρντο

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Related Articles

New points system in Formula 1? This former driver favours the idea!

cars

Formula 1: Ένας θρύλος του Le Mans θα αναδείξει τα νέα αστέρια της McLaren

cars

Πόση αλήθεια κρύβει η νέα φημολογία για τον Schumacher;

cars

Michael Andretti names driver ‘at the top of our list’ for new F1 team

cars

Τα video highlights της επικής αλλαγής θέσεων Rossi-Hamilton

cars

Formula 1: Ο Alonso κράτησε το λόγο του

Bury

Στις 9 Δεκεμβρίου η αλλαγή θέσεων Rossi-Hamilton

cars

Η διαχείριση ελαστικών έκρινε το GP του Texas

cars

Η αγάπη του Κίμι Ραϊκόνεν για το Motocross και πώς έστησε την εργοστασιακή Kawasaki

cars