CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο Alonso κράτησε το λόγο του

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να μην έχουμε αγωνιστική δράση από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, έχουμε όμως σημαντική επικαιρότητα!

Φυσικά την παράσταση έκλεψε ο Fernando Alonso, που υπέγραψε νέο, πολυετές συμβόλαιο με την Aston Martin. Αυτό θα τον βρει σε θέση οδηγού στο πράσινο μονοθέσιο και το 2026, στη νέα εποχή της Formula 1, με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

-

Για τα παραπάνω μίλησε ένας άνθρωπος που είναι κοντά στον Alonso, o Pedro de la Rosa. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στη McLaren αλλά και στη Ferrari, με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να έχει τον συμπατριώτη του στο πλάι του και στη νυν ομάδα του, στο ρόλο του πρεσβευτή.

Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στο F1 Nation podcast, ο De la Rosa έριξε φως σε πτυχές της ιστορίας που δεν γνωρίζαμε.

Ο 53χρονος είπε: «Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Fernando δεν ήταν σίγουρος αν θα ήθελε να συνεχίσει στη Formula 1 και το 2025. Μας είχε πει πως ήθελε λίγο χρόνο να το σκεφτεί. Πως ήθελε να ξεκινήσει η σεζόν κι όταν ήταν έτοιμος, θα μας ενημέρωνε. Κράτησε λόγο του».

Το όνομα του Alonso «έπαιζε» τον τελευταίο καιρό τόσο για τη Red Bull Racing όσο και για τη Mercedes-AMG. Έστω στον Τύπο.

-

Ο de la Rosa εξηγεί: «Τη στιγμή που επιβεβαίωσε πως τα επίπεδα ενέργείας του ήταν υψηλά και πως ήθελε να συνεχίσει στη Formula 1, είπε: “Θέλω να συνεχίσω στην Aston Martin”. Θεωρώ πως δεν ήταν ερωτηματικό το με ποια ομάδα θα συνεχίσει αλλά μόνο το αν ήθελε να συνεχίσει. Κι όταν έδωσε στον εαυτό του αυτή την απάντηση, νομίζω πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κι ο λόγος που ο Fernando και η ομάδα γνωστοποίησαν αμέσως τη συμφωνία τους, είναι κυρίως διότι έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον project. Γιατί να το κρύβουμε;».

Related Articles

Formula1: Αρχή με τις …μικρές ομάδες

cars

Andretti F1 team formally opens new Silverstone facility

Bury

Αργεί πολύ η συνταξιοδότηση για τον Vettel!

cars

Τίτλοι τέλους για Hulkenberg;

cars

Ο Πρόεδρος της FIA δίνει νέα διάσταση στο μέλλον της Andretti

cars

Εντυπωσιάζει η σύντροφος του Φερστάπεν και κόρη του Νέλσον Πικέ

cars

F1 GP Βραζιλίας: Η πρώτη από πολλές (+video)

cars

Με Formula 1 οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

cars

O Σουμάχερ έχει καταστρέψει τα πάντα…

cars