CARSNEWS
F1 & RACES

Η αγαπημένη νίκη του Χάμιλτον ήταν ένα πραγματικό έπος (vid)

Ο οδηγός της Mercedes-AMG κλήθηκε να διαλέξει τον καλύτερο αγώνα του στην F1.

Όταν έχεις πετύχει 103 νίκες σε 322 εκκινήσεις σε Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1, το να διαλέξεις την καλύτερη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως στο πλαίσιο ενός video που ετοίμασε η Mercedes-AMG για τα δέκα χρόνια του Λιούις Χάμιλτον στα χρώματά της, ο Βρετανός δεν το σκέφτηκε πολύ.

Γύρισε το χρόνο πίσω στο 2021 και το Grand Prix της Βραζιλίας. Σε ένα κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τη μάχη του τίτλου εκείνης της σεζόν, όπου μετά τον αποκλεισμό του από τις κατατακτήριες δοκιμές λόγω παρατυπίας στην πίσω αεροτομή, αναγκάστηκε να εκκινήσει τελευταίος τον αγώνα.

Ωστόσο, σε μία από τις πιο επιβλητικές εμφανίσεις του στη Formula 1, κατάφερε να φτάσει σε μία νίκη-χρυσάφι!

Ο Χάμιλτον εν δράσει στη Βραζιλία το 2021

Μιλώντας σχετικά, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε: «Σημείωσα την pole position αλλά αποκλείστηκα από τα αποτελέσματα για μία πτέρυγα που ήταν 0.02 εκατοστά εκτός κανονισμών, ήταν τρελό. Εκείνη τη στιγμή η καρδιά μου βούλιαξε, γιατί ήξερα πως για να πάρω τον τίτλο, έπρεπε να κερδίσω όλους τους αγώνες που απέμεναν. Θυμάμαι πως σκεφτόμουν: “Τελείωσε, δεν μπορώ να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα” και μετά τη σκληρή δουλειά που είχαμε κάνει εκείνη τη χρονιά, ένιωθα άδειος και ανίσχυρος.

Τότε, έκανα κάτι που κάνω σε όλη μου την καριέρα. Είπα: “Πρέπει να προχωρήσεις, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το παρελθόν, προχώρα εμπρός, θα τα καταφέρεις”. Τα άφησα όλα πίσω, δούλεψα πολύ με τους μηχανικούς μου και την επόμενη ημέρα, σκαρφάλωσα από την τελευταία θέση, στην πρώτη
».

Έπειτα, ο 38χρονος στάθηκε στη σημασία που είχε για εκείνον, το γεγονός πως αυτή η εντυπωσιακή νίκη, ήρθε σε μία χώρα, την οποία έχει στην καρδιά του.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τη σημαία της Βραζιλίας

«Ήταν ο καλύτερος αγώνας μου και πιθανώς ο πιο ξεχωριστός της καριέρας μου. Ήμουν τόσο περήφανος που κρατούσα τη σημαία της Βραζιλίας στο βάθρο, γιατί είχα παρακολουθήσει τα νέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πως έχαναν τόσους ανθρώπους από τον Covid-19. Νομίζω η Βραζιλία είχε χάσει μισό εκατομμύριο ανθρώπους από την πανδημία και ένιωθες πως υπήρχε πολύς πόνος στη χώρα. Μεγαλώνοντας πάντα λάτρευα τον Άιρτον Σένα και τον έβλεπα να την κουβαλά. Είδα λοιπόν έναν κριτή να κρατά τη σημαία της Βραζιλίας και σταμάτησα, του την πήρα, ήταν μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές. Και μετά, κρατώντας τη στο βάθρο, έδειχνα σε όλους στη Βραζιλία την εκτίμησή μου για εκείνους, για τον Άιρτον. Την αγάπη μου που είχα από παιδί για τον Άιρτον. Ήλπιζα να ανυψώσω με κάποιο τρόπο το ηθικό του έθνους, παρότι δεν ήμουν Βραζιλιάνος. Αν και τώρα είμαι», είπε ο Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Related Articles

Το F1 Vlog του GP 70ης Επετείου

cars

F1: Κοντά σε νέο συμβόλαιο ο Hamilton

cars

Η νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία που θα αλλάξει τα δεδομένα (+video)

cars

Η Ferrari θα είναι ερυθρόλευκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

cars

Αφιέρωσε τον τίτλο στον Lauda o Hamilton (video)

cars

Formula 1: Γιατί η Red Bull RB19 δεν αγγίζεται από τις βελτιώσεις των Aston, Ferrari και Mercedes

cars

Yuki Tsunoda and Daniel Ricciardo to race for AlphaTauri in 2024

cars

Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;

cars

Formula 1: Κάτι πάει στραβά με την Alpine

cars