CARSNEWS
F1 & RACES

Η νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία που θα αλλάξει τα δεδομένα (+video)

Οι δημιουργοί της μάλιστα, λένε ότι αυτή η νέα χάραξη θα φιλοξενεί σύντομα κατηγορίες motorsport, ενώ υπόσχονται πως θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και θα ωθήσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στα άκρα του με τη νέα πίστα.

Από την πρώτη στροφή, η πίστα έχει ιδιαιτερότητα, διότι γίνεται αμέσως ανηφορική φτάνοντας σε ύψος τα 108 μέτρα, που ισούται με ένα κτίριο 20 ορόφων. Η στροφή ονομάζεται «The Blade», είναι ανοιχτή και πολύ γρήγορη και αναμένεται να «σκαρφαλώνει» πάνω από έναν χώρο συναυλιών.

Η μεγάλη ευθεία εκτείνεται παράλληλα με ένα τρενάκι rollercoaster, ενώ η χάραξη συνολικά, συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο σιρκουί πόλης και παραδοσιακή πίστα. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να αποφέρει μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές διαδρομές του κόσμου.

Η διαδρομή έχει ονομαστεί Speed Park Track και τοποθετείται στη νεοσύστατη πόλη Qiddiya, λίγο έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ. Η σχεδίαση της διαδρομής έχει γίνει από τον θρυλικό σχεδιαστή αγωνιστικών διαδρομών της F1, Hermann Tilke.

O πρώην οδηγός της F1, Alexander Wurz μας βάζει στο κλίμα στο βίντεο της παρουσίασης, δίνοντάς μας τη δική του οπτική γωνία από το κόκπιτ του μονοθεσίου, καθώς οδηγεί την υπερσύγχρονη και ιδιαίτερη αυτή αγωνιστική διαδρομή.

Φαίνεται ξεκάθαρα από την παρουσίαση, πως οι δημιουργοί προσπαθούν να ενσωματώσουν την πίστα εντός της νεοσύστατης πόλης η οποία είναι γεμάτη με χώρους ψυχαγωγίας, φιλοξενίας, αναψυχής και διασκέδασης.

Για να δώσουμε μία εικόνα, οι συμβατικές κερκίδες θα αντικατασταθούν από υπερυψωμένες πλατφόρμες, ώστε οι θεατές να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην πίστα, απολαμβάνοντας στο μέγιστο την αγωνιστική δράση.

Να τονίσουμε, ότι η πίστα βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και απώτερος σκοπός της είναι να αποτελέσει μέρος των πρωταθλημάτων στις κορυφαίες κατηγορίες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού αργότερα στο μέλλον. Μέρος αυτών, θα είναι σίγουρα και η Formula 1.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qiddiya Investment Company, Abdullah Aldawood αναφέρει σχετικά με το πρότζεκτ: «Η πίστα θα φέρει την πόλη της Qiddiya ένα βήμα πιο κοντά στο επίκεντρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η πίστα θα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα αγωνιστικά event του κόσμου που απευθύνονται σε μεγάλο κοινό. Με θέα τα βουνά Tuwaiq της πόλης, η αγωνιστική διαδρομή θα περιβάλλεται από αξιοθέατα, ψυχαγωγία, εκδηλώσεις, παρέχοντας στο κοινό μία καθηλωτική εμπειρία που ξεπερνάει τους αγώνες».

Related Articles

Η Vanwall μας ξανασυστήνεται!

cars

Νέα έκδοση για την κορυφαία Bugatti Chiron Pur Sport Grand Prix

cars

Formula 1: Οι πρώτες δηλώσεις του Sainz μετά τη βόμβα Hamilton-Ferrari

cars

BETTING GUIDE: Who are the favourites as F1 returns to the United States for the second time this season?

cars

F1: Στο κυνήγι του Lewis!

cars

Ο Stefano Domenicali θα αναλάβει ρόλο CEO της F1!

cars

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Vettel

cars

Φόρμουλα Ένα: Και όμως βγήκε ζωντανός

cars

Ίμολα και Μουτζέλο θα διεκδικήσουν Grand Prix της F1

cars