CARSNEWS
AUTONEWS

Τα διαμάντια είναι παντοτινά

Επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι κάποια αυτοκίνητα που πραγματικά στόλισαν το στέμμα της αυτοκίνησης, όχι μόνο όσο κυκλοφορούσαν στους δρόμους αλλά και πολλά χρόνια μετά, διότι η λάμψη τους δεν σταματάει ποτέ. Σήμερα λοιπόν επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τέσσερα αμερικανικά διαμάντια βγαλμένα από παλιές κοσμηματοθήκες όπου φυλάσσονταν ως κόρη οφθαλμού, δηλαδή όπως αξίζουν και τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε αν θέλετε. Λεπτομέρειες στο τέλος.

 CHEVROLET CORVETTE C2 SplitWindow

Η παραγωγή του κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο (Αύγουστο 1962-Ιούλιο 1963) οπότε είναι πολύ λίγα αν όχι ελάχιστα αυτά που υπάρχουν ακόμη. Η ιδιαιτερότητα ήταν αυτό το split-window που ήταν ήταν το πίσω τζάμι που χωρίζονταν σε δύο τμήματα από μία μεταλλική ράβδο και αρκετοί είχαν παραπονεθεί ότι περιορίζει την ορατότητα προς τα πίσω, αν και με ένα τέτοιο αυτοκίνητο σπάνια αν όχι καθόλου κοιτάς προς τα πίσω!. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στο Sebring Silver, με κινητήρα 7,5 λίτρων και κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων ενώ ο ειδικός της μάρκας Αντυ Γκανίτσο που το ήλεγξε για λογαριασμό του αγοραστή εκεί γύρω στο 1980 δήλωσε «δεν έχω δεί πολλά σε τόσο άριστη κατάσταση». Εκτιμώμενη τιμή 100.000-120.000 λίρες Αγγλίας.

STUDEBAKER SILVER HAWK RACER

Μεγάλη μάρκα με μεγάλη αν και σύντομη πορεία και πάντα ήθελα ένα Studebaker. Εδώ πρόκειται για ένα «ασημένιο γεράκι» ττου 1959 που προετοιμάστηκε ειδικά για το St Marys Trophy και το UK / European Saloon Car Racing πριν από το 1960. Είναι «χτισμένο» με υψηλές προδιαγραφές από τον Patrick Watts Racing, ήταν εξοπλισμένο με έναν ελαφρώς ενισχυμένο κινητήρα Chevy 350ci από το Daytona Design στη Φλόριντα, ένα κιβώτιο ταχυτήτων Borg-Warner T10 και έναν πίσω άξονα Dana 44, σε έναν υπέροχο συνδυασμό για να νικάει. . Αυτό το νικηφόρο αγωνιστικό αυτοκίνητο έχει σημαντική ιστορία, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, διατηρείται καλά, θαυμάζεται παντού και οδηγείται με λογικό τρόπο ή καλύτερα με σεβασμό. Εκτιμώμενη τιμή 44.000 – 55.000 λίρες Αγγλίας.

FORD MUSTANG BOSS 302

Πρόκειται για μία σπάνια έκδοση του αυτοκινήτου-σημαία της Αμερικής αυτό το Mustang του 1970 και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Λευκό εξωτερικά Wimbledon White όπως λέγεται με μαύρο εσωτερικό και καθίσματα  Black Knit Vinyl Décor, είχε την τύχη να ζήσει για πολύ καιρό στο ξηρό κλίμα της Αριζόνα και το εκεί πολύ ξηρό κλίμα βοήθησεε να διατηρηθεί το αμάξωμα σε άριστη κατάσταση πριν μεταφερθεί στην υγρασία της Αγγλίας. Συνολικά είχαν παραχθεί 7.014 Boss 302s, μόνο 52 ήταν εξοπλισμένα με έναν πίσω άξονα Traction-Lok ​​και μόλις πέντε με το Shaker Hood, οπότε πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σπάνιο και ιδιαίτερα επιθυμητό Mustang, εκτός βεβαίως του μεγάλου ονόματος. Εκτιμώμενη τιμή 60.000-70.000 λίρες Αγγλίας.

FORD MUSTANG 289 SPORT COUPE

Εδώ έχουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο του 1965, σε διακριτικό μαύρο και χρυσό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Στην Αγγλία έφθασε το 1999 και εκτός των άλλων έγινε και ανακατασκευή του κινητήρα το 2019. Φυσικά είναι όλα νόμιμα και μάλιστα διαθέτει και το FIA HTP, Class CT10. Εκτιμώμενη τιμή 45.000-55.000 λίρες Αγγλίας.

Προλαβαίνετε

Αυτά τα τέσσερα αυτοκίνητα που επιλέξαμε μαζί φυσικά και με άλλα βγαίνουν σε δημοπρασία διαδικτυακή στις 27 Μαρτίου, εκεί αναφέρεται και η εκτιμώμενη τιμή που θα πουληθούν για περισσότερη ενημέρωση και η διεύθυνση είναι Race Retro Live. Να ευχηθούμε καλοτάξιδο αλλά εκείνο που μετράει είναι η απόλαυση.

The post Τα διαμάντια είναι παντοτινά first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αντωνία Καούρη: Κανένας δεν ξέρει το πώς με πήραν οι Coldplay… ούτε εγώ ξέρω

Bury

Cupra– Aύξησε αισθητά τις πωλήσεις της το 2022

cars

Ηonda Jazz Hybrid. Mε υψηλή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα

cars

Η Ford Mustang GT3 στο Le Mans 2024

cars

Θανάσης Ευθυμιάδης: Κάποτε είχα 5 αυτοκίνητα και 5 μηχανές, τώρα έχω ένα αυτοκινητάκι εδώ και 18 χρόνια

cars

Το νέο Honda Civic κάνει ντεμπούτο στις Η.Π.Α.

cars

Αντιμετωπίζοντας σωστά τις κακοκαιρίες

cars

Τέλη κυκλοφορίας με 10 ευρώ για ένα μήνα

Bury

Bentley Mulsanne. Μία πολυτελής ιστορία

cars