CARSNEWS
AUTONEWS

Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Κασσάνδρα με έναν νεκρό και μεγάλες καταστροφές – Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Κασσάνδρα που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό και μεγάλες καταστροφές.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλά χωριά του Αγρινίου.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο χείμαρρος ξεχείλισε με αποτέλεσμα πάρα πολλά καταστήματα να υποστούν ζημιές, καλλιέργειες να καταστραφούνν ενώ άνθρωποι γλίτωσαν, πηδώντας από τα αυτοκίνητά τους.

Νεκρός ένας 52χρονος φυλακας επιχείρησης

Τραγικό τέλος είχε η αγωνιώδης αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που «έσπασε».

Το φυλάκιο του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου, παρασύρθηκε, χωρίς ωστόσο να ήταν γνωστό αν βρισκόταν στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο ίδιος, όπως ανέφερε στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του, που παρακολουθεί από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό.

Ξεριζώθηκαν δέντρα στον Ασπρόπυργο

Έντονο ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και στον Ασπρόπυργο καθώς από την ένταση των ανέμων ξηλώθηκαν δέντρα στην Παραλία Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το σημείο είναι χωρίς ρεύμα και δεν λειτουργούν και οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τη Σαλαμίνα

⛈️Βίντεο από την ισχυρή καταιγίδα που πέρασα το νησί ΣαλαμίναςVideo Γιώργο Ζαμπάτης

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, October 5, 2024

Ισχυρές βροχές στην Εύβοια – Φωτιά από κεραυνό στο χωριό Κήποι

Φωτιά από κεραυνό προκάλεσε στην Εύβοια η κακοκαιρία Cassandra.

Συγκεκριμένα η φωτιά προκλήθηκε στο χωριό Κήποι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από πτώση κεραυνού στην θέση Κλιματάρι.

Άμεση ήταν η αντιμετώπιση από το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Κύμης.

Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ, εκτός από τη Θράκη όπου και εκεί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς (στη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). Στις υπόλοιπες περιοχές τους 27 με 29 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος. θα είναι ο καιρός αλλά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο στα ανατολικά προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Related Articles

Αναστάτωση στην Κρήτη: Γυναίκα μαχαίρωσε δύο άτομα σε πάρκο του Ηρακλείου

Bury

Γιώργος Αγγελόπουλος και Μίλτος Πασχαλίδης τραγούδησαν τις «Βυθισμένες άγκυρες»: «Είσαι πολύ ωραίος άνθρωπος»

cars

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο χρόνος τους τελειώνει»

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW iX5 Hydrogen.

cars

Διεκόπη λόγω καιρού η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγαίο – Αεροπορικώς στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

cars

Το νέο Kia Optima δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη!

cars

Audi. Στέφθηκε πρωταθλήτρια στο DTM

cars

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Λονδίνου – Ζητούν εκεχειρία στη Γάζα

cars

Αγροτικό ρεύμα – Ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο

deleted-w9i2FI7l