CARSNEWS
AUTONEWS

Σοκάρει η νέα έκθεση του ΟΗΕ για την αύξηση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων παιδιών στις ένοπλες συρράξεις

Σοκ προκαλεί η νέα έκθεση του ΟΗΕ που παρουσιάζει την αύξηση των βιαιοτήτων με θύματα παιδιά κατά τη διάρκεια ενόπλων συρράξεων που έφθασαν σε «ακραία επίπεδα» το 2023.

Το περιεχόμενο της ετήσιας έκθεσης δημοσίευτηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο χθες.

«Το 2023, η βία με θύματα παιδιά στο πλαίσιο ένοπλων συρράξεων έφθασε σε ακραία επίπεδα»: καταγράφτηκε «σοκαριστική αύξηση 21% των σοβαρών παραβιάσεων», αναφέρει το κείμενο, το οποίο πρόκειται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα αύριο Πέμπτη.

Κάνει λόγο για 30.705 επιβεβαιωμένες παραβιάσεις που διαπράχθηκαν την περασμένη χρονιά.

Η ετήσια έκθεση του ΓΓ Γκουτέρες αναφέρεται στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων παιδιών (κάτω των 18 ετών) σε περίπου 20 εμπόλεμες ζώνες σε διεθνές επίπεδο και συμπεριλαμβάνει παραρτήματα με τις παραβιάσεις — φόνους και ακρωτηριασμούς παιδιών, εξαναγκαστικές στρατολογήσεις, απαγωγές, κρούσματα σεξουαλικής βίας…

Το 2023, τα παιδιά «ήταν τα πρώτα που επλήγησαν από τον πολλαπλασιασμό και την κλιμάκωση κρίσεων», που σημαδεύτηκαν από «απόλυτη περιφρόνηση των δικαιωμάτων των παιδιών», πάνω απ’ όλα «του δικαιώματος στη ζωή», υπογραμμίζει η έκθεση.

Το κείμενο επισημαίνει ειδικά ότι ο πόλεμος στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη οδήγησε σε παραβιάσεις των δικαιωμάτων παιδιών με «εύρος και ένταση άνευ προηγουμένου» (+155%).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ισραηλινός στρατός, όπως και η Χαμάς, προστέθηκαν στον «κατάλογο της ντροπής» που συμπεριλαμβάνεται σε παράρτημα της έκθεσης. Η πληροφορία πως είχε αποφασιστεί αυτό διέρρευσε ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Η κατάσταση είναι επίσης τρομακτική στο Σουδάν, με «απίστευτη» αύξηση (+480%) του αριθμού των σοβαρών παραβιάσεων δικαιωμάτων παιδιών. Ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε έτσι να προστεθούν ο σουδανικός στρατός και οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), που ενεπλάκησαν σε πόλεμο τον Απρίλιο του 2023, στον «κατάλογο της ντροπής».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ο «κομήτης του διαβόλου» θα μπει στην τροχιά της Γης – Είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από το Έβερεστ

cars

Nissan: Το νέο “Z” θα επιστρέψει στις ρίζες του!

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars

Το δεύτερο μοντέλο της Bugatti θα είναι ηλεκτρικό και… καθημερινό!

cars

Ford Ranger Raptor Black Force by Βροχίδης-Χατζής. Ακόμη πιο βελτιωμένο

cars

McLaren 765LT. Όταν το ήδη ταχύ, γίνεται ταχύτερο!

cars

Survivor: Της έκαναν σαφές πως δεν την θέλουν στην ομάδα και την έριξαν στην αρένα των υποψηφίων

cars

Για νέα επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία

cars

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία