CARSNEWS
AUTONEWS

Στη 2η θέση μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές παραμένει το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα AfD

Στη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, παρά τη σειρά σκανδάλων στην οποία ενεπλάκησαν στελέχη του, παραμένει το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), μια εβδομάδα προτού εκατομμύρια Ευρωπαίοι προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν οι ευρωεκλογές διεξάγονταν σήμερα, το AfD θα εξασφάλιζε το 16% των ψήφων, μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς (14%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ταμπλόιντ Bild am Sonntag.

Το ποσοστό της ακροδεξιάς παράταξης είναι μειωμένο κατά 1% σε σύγκριση με το 17% που κατέγραψε η προηγούμενη εκδοχή της κυλιόμενης δημοσκόπησης αυτής, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή.

Πρώτο κόμμα οδεύει να αναδεχθεί η δεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), η οποία συγκεντρώνει το 29% των προθέσεων ψήφου, ενώ οι κυβερνητικοί εταίροι του Όλαφ Σολτς, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), βρίσκονται αντίστοιχα στο 13% και το 4%.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του AfD ενόψει ευρωεκλογών, ο Μαξιμίλιαν Κρα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί το ομοσπονδιακό εκτελεστικό συμβούλιο του κόμματος και κατ’ ουσία του απαγορεύθηκαν οι δημόσιες δηλώσεις και προεκλογικές εμφανίσεις, αφού προκάλεσε σάλο υποστηρίζοντας πως δεν ήταν εγκληματίες όλα τα μέλη των Ες-Ες, επίλεκτου σώματος του ναζιστικού καθεστώτος. Ο ίδιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα για ενδεχόμενο χρηματισμό από την Κίνα και κατασκοπεία.

Ο δεύτερος του ψηφοδελτίου της παράταξης, ο Πετρ Μπρίστον, επίσης αποσύρθηκε από την προεκλογική εκστρατεία αφού έγινε γνωστό πως ερευνήθηκε το σπίτι του από την αστυνομία στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και δωροληψία και φέρεται να έχει σχέσεις με φιλορωσικά δίκτυα.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

YPERION XP-1. Ένα «τιτάνιο» υπερ-αυτοκίνητο

cars

Η Ναταλία Γερμανού σε reunion με τους συμμαθητές της – «Οι σταθερές μου αξίες»

cars

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμευόμαστε για την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλέγματος που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ

wp_update-GSkibItV

Τα αμερικάνικα ΜΜΕ σχολιάζουν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024

cars

Όταν έχεις κατοικίδια, όλα πρέπει να τα περιμένεις

Bury

Η στιγμή που ισραηλινός έφεδρος κλωτσάει παγιδευμένη με εκρηκτικά σημαία της Παλαιστίνης και τραυματίζεται

Bury

Το νέο supercar του Gordon Murray συνδυάζει το “fan car” με την F1!

cars

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Αγία Σοφία

cars

Ιδέες για να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε καλοκαιρινό καταφύγιο

Bury