CARSNEWS
AUTONEWS

Στο πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου η Μαίρη Καρλή που δίνει συμβουλές μέσω TikTok

Μέσα από το λογαριασμό της στο TikTok σχολιάζει θέματα επικαιρότητας και εκφράζει τη νομική της άποψη. Η νεαρή δικηγόρος Μαρία Καρλή κλήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας να δώσει εξηγήσεις και να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο για τα βίντεο που ανεβάζει στο TikTok.

«Η κατηγορία που έχω είναι ότι παραβιάζω τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, όπου συνίσταται σε παράνομη διαφήμιση και παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών. Δηλαδή εγώ που ανοίγω την κάμερα του κινητού μου, όπως κάνουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και εκφράζω την άποψή μου, εγώ παραβιάζω τον κώδικα; Όταν συνάδελφοι δικηγόροι, βρίσκονται σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών, αναγράφεται η ιδιότητά τους, δεν προβαίνουν σε παράβαση;».

Παράλληλα μετά από συνεδρίαση του Δικηγορικού Συλλόγου, τέθηκε ζήτημα ότι η νεαρή δικηγόρος έχει αναρτήσει βίντεο από την αίθουσα των δικηγόρων στο δικαστικό μέγαρο, με την ίδια να διαψεύδει.

«Είναι λυπηρό γιατί εγώ είμαι ένα παιδί που από το πρωί μέχρι το βράδυ είμαι σε ένα δικηγορικό γραφείο, το επάγγελμά μου το ασκώ και είμαι περήφανη, με ευθιξία, αξιοπρέπεια και ήθος. Από τη στιγμή που είμαι σε έναν δικηγορικό σύλλογο και αυτός ο σύλλογος κινείται άδικα εις βάρος μου, θα υποστώ αυτό που πρέπει να υποστώ. Τέλος ο εκφοβισμός απ’ όπου και αν προέρχεται».

Μιλώντας στο MEGA και στο Live News: «Αυτό το οποίο με έχει κάνει να νιώθω ιδιαίτερα λυπημένη, είναι ότι ως νέα δικηγόρος και ως νέο άτομο που διαχειρίζομαι στα social media με ένα απλό σκρολάρισμα είδα ότι είναι γεμάτη από δικηγόρος που αναρτούν βίντεο με συγκεκριμένο νομικό περιεχόμενο. Πολλά από τα βίντεο έχουν αμιγώς ενημερωτικό περιεχόμενο και δεν υπαγορεύω στον οποιονδήποτε να προβεί σε συγκεκριμένες δικαστικές πράξεις. Όταν και άλλη δικηγόρος του ίδιου δικηγορικού συλλόγου κάνει την ίδια πρακτική στο TikTok και μάλιστα αναλύει ειδικά νομικά ζητήματα και είναι στο απυρόβλητο, εξεπλάγην. Διερωτώμαι, η επιλεκτικότητα της καταδίωξής μου μήπως καταδεικνύει κάτι άλλο;»

Related Articles

Αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη Γαλλία «κατά 300%» σ’ έναν χρόνο

cars

Μαγικές εικόνες απότην Αγγλία – Ξέφρενο γλέντι των παικτών του Ολυμπιακού με την εξέδρα

Bury

Την Τετάρτη απολογείται η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο – «Τον είχε χτυπήσει ξανά τα Χριστούγεννα»

Bury

Ανάκληση Skoda Superb, Fabia, Octavia, Roomster, Yeti, Citigo & Rapid, Kodiaq

cars

Η AMG αποκαλύπτει δύο πανίσχυρα plug-in υβριδικά!

cars

Νέο σύστημα ελέγχων και κυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα – Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Bury

Εμμανουήλ Καραλής: 2ος στο Diamond League του Όσλο ισοφαρίζοντας την καλύτερή του φετινή επίδοση

cars

Δυσαρέσκεια από πελάτες της Mercedes στην Ελλάδα: Μεγάλες καθυστερήσεις στα ανταλλακτικά

cars

Tesla Model S v Porsche Taycan. Η μάχη των ταχύτερων ηλεκτρικών!

cars