CARSNEWS
AUTONEWS

Ανάκληση Skoda Superb, Fabia, Octavia, Roomster, Yeti, Citigo & Rapid, Kodiaq

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία ŠKoda Auto σε συνεργασία με την Kosmocar A.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και Εισαγωγέα των Škoda στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για προληπτικό έλεγχο στα μοντέλα Superb, Fabia, Octavia, Roomster, Yeti, Citigo, Rapid και Kodiaq.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 12.019 οχήματα, παραγωγής ετών 2011 έως 2018. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, που διαθέτουν μετωπικό αερόσακο πλευράς οδηγού του κατασκευαστή Τakata μιας περιορισμένης περιόδου κατασκευής, υπάρχει κίνδυνος ζημιάς στο κάλυμμα της γεννήτριας αερίου σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού. Σε περίπτωση ατυχήματος με ενεργοποίηση του μετωπικού αερόσακου οδηγού, ενδέχεται να αποσπαστούν μεταλλικά θραύσματα από το περίβλημα (κάλυμμα) της γεννήτριας και κατά συνέπεια να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Πάντως, μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή του δικτύου Συνεργατών Service Škoda της εταιρείας Kosmocar A.E., προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθεί η γεννήτρια αερίου/μονάδα αερόσακου οδηγού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Škoda στο τηλέφωνο 210 9981081 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: [email protected]

Related Articles

Cupra CEO: Ξεχάστε τα sports cars… προς το παρόν!

cars

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου

cars

Dacia Sandero Streetway & Stepway. Διαθέσιμα από 11980 Ευρώ

cars

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Maserati ξεκινά με την MC20!

cars

Μία V-Class με την κομψότητα της Italdesign

cars

Το Peugeot 208 Rally 4 είναι ένα “παιχνίδι” 208 ίππων!

cars

Nissan e.dams. Αναβαθμισμένη για τη νέα σεζόν της Formula Ε

cars

Zeekr 001 με εμβέλεια 1.031 χιλιομέτρων!

cars

Ο δισεκατομμυριούχος L. Stroll αγόρασε το 16,7% της Aston Martin.

cars