CARSNEWS
AUTONEWS

Zeekr 001 με εμβέλεια 1.031 χιλιομέτρων!

Η Zeekr είναι μία από τις μάρκες του τεράστιου κινέζικου ομίλου που ονομάζεται Geely – του ίδιου ομίλου που φιλοξενεί κάτω από τα φτερά του γνωστές φίρμες όπως η Volvo, η Polestar, η Lotus, η Lynk & Co και άλλες. Η Zeekr είναι το τελευταίο εγχείρημα της Geely έχοντας ιδρυθεί το 2021 μόλις και έχοντας στην γκάμα της δύο μοντέλα: το Zeekr 001 και το ολοκαίνουριο Zeekr 009 που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022. Παρότι όμως το “001” πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του ’21, η κινέζικη μάρκα αποφάσισε να το ανανεώσει ελαφρώς. Για την ακρίβεια, να εμπλουτίσει την γκάμα του με μία νέα έκδοση καθώς μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε την παραμικρή αλλαγή στο standard μοντέλο.

Όπως και πριν, το Zeekr 001 είναι διαθέσιμο είτε ως πισωκίνητο, με έναν ηλεκτροκινητήρα 272 ίππων είτε ως τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα βεβαίως) που παράγουν συνδυαστικά 544 άλογα και επιταχύνουν το μεγάλο crossover στα 100 km/h σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία “μικρή” μπαταρία 86 kWh και στην μεγαλύτερη των 100 kWh με την αυτονομία του μοντέλου να κυμαίνεται από τα 546 έως τα 741 χιλιόμετρα ανάλογα με τον συνδυασμό κινητήρα-μπαταρίας. Υπάρχει όμως μία επιπλέον επιλογή, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει και μία μονάδα 140 kWh που στην πισωκίνητη, λιγότερο ισχυρή και κατά συνέπεια πιο… οικονομική έκδοση θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 1.031 χιλιομέτρων! Όποιος θέλει να κάνει την κορυφαία έκδοση του Zeekr 001 δικιά του θα πρέπει να βιαστεί όμως, αφού η παραγωγή της θα περιοριστεί στα 1.000 αυτοκίνητα!

Κατά τα άλλα, το πρώτο μοντέλο της Zeekr δεν έχει κάποια αλλαγή ούτε στα μηχανικά, ούτε στο design, διατηρώντας το αντισυμβατικό στιλ που βλέπεις στις φωτογραφίες και το λιτό αλλά μοντέρνο και high-tech εσωτερικό που προσφέρει μία οθόνη 14.7 ιντσών για το σύστημα infotainment, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 8.8 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, τριζωνικό κλιματισμό και ένα premium ηχοσύστημα της Yamaha. Για το 2023 η εταιρία πρόσθετε τρία επιπλέον χρώματα για το αμάξωμα (Yu Guang Orange, Extreme Blue και Polar Night Black) ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως όλα αυτά θα απασχολήσουν και κάποιες επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές καθώς η Zeekr έχει προγραμματίσει για το 2023 την επέκταση των δραστηριοτήτων και στην δική μας ήπειρο. Στην Κίνα, το Zeekr 001 ξεκινά από τα €41.166 και μπορεί να φτάσει τα €53.000 με την τρέχουσα ισοτιμία αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα για την τιμή της ειδικής έκδοσης με την μπαταρία των 140 kWh.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βρισηίδα Ανδριώτου για Σπύρο Μαρτίκα: Είναι πολύ σέξι με την ποδιά του φαρμακοποιού

cars

Mercedes. Έμπρακτη στήριξη στο ΕΚΑΒ

cars

Audi: Στο μέλλον τα ηλεκτρικά θα έχουν μικρότερη αυτονομία.

cars

Volkswagen ID.4 GTX. Η σπορ εκδοχή του ID.4

cars

Μαγείρεψε σολομό στο πλυντήριο πιάτων και τον βρήκε… «εκπληκτικό»

cars

Ηonda CR-V Hybrid. Με νέα τιμή από 39990 Ευρώ

cars

Ο. Τζ. Σίμπσον: Μόνο με σύμφωνο εμπιστευτικότητας τον είδαν συγγενείς και φίλοι λίγο πριν πεθάνει

Bury

Bentley Flying Spur. Με τρισδιάστατα πάνελ ξύλου!!!

cars

Formula 1: Νικητής ο Πέρεζ στη Σαουδική Αραβία, στη 2η θέση τερμάτισε ο Φερστάπεν

cars