CARSNEWS
AUTONEWS

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Υπερβάσεις αρσενικού στο νερό σε Νέα Τρίγλια και Νέες Πλαγιές – Μην το χρησιμοποιείτε για πόση

Να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ύδρευσης για πόση και μαγείρεμα, αλλά μόνο για λόγους υγιεινής συνιστά στους κατοίκους Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων η Υπηρεσία Ύδρευσης Νέας Τρίγλιας, καθώς όπως αναφέρει παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση αρσενικού.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ύδρευσης επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα λόγω της λειψυδρίας, της υπεράντλησης και των αυξημένων αναγκών τους καλοκαιρινούς μήνες έχει παρατηρηθεί επιδείνωση της ποιότητας του αντλούμενου προς επεξεργασία νερού» και προσθέτει ότι «παρά την αδιάλειπτη για 15 χρόνια λειτουργία μονάδας απομάκρυνσης αρσενικού, έχουν αρχίσει να παρατηρούνται υπερβάσεις στη συγκέντρωση του αρσενικού στην έξοδο της μονάδας επεξεργασίας».

Υπογραμμίζει ότι λόγω των υπερβάσεων κρίνεται απαραίτητη η εγκατάσταση στην μονάδα ενός επιπλέον σταδίου επεξεργασίας για συμπληρωματική απομάκρυνση του αρσενικού, ώστε το νερό κατά την τελική έξοδο να είναι κάτω από το οριζόμενο όριο της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες για την προμήθεια των επιπλέον μηχανημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για το διάστημα που θα διαρκέσει η εγκατάσταση της επιπλέον μονάδος, ο Δήμος Νέας Προποντίδας θα μεταφέρει συνεχώς νερό με κατάλληλα βυτιοφόρα οχήματα για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών στις κοινότητες Νέας Τρίγλιας και Νέων Πλαγίων.

Related Articles

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο της 28χρονης Κυριακής Γρίβα με μελανιές στο χέρι

Bury

Τα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη, ο μετακλητός Κώστας Ζαχαριάδης που σώνεται προς το παρόν και ο τζίρος του Nammos Village

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Ανδρουλάκης κατά Κασσελάκη: Στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση πας και διαφημίζεις σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ

Bury

Νέο Audi A3. Premium και σπορ συνδυάζονται αρμονικά…

cars

Η Μαδρίτη θα επιδιώξει να παρατείνει περικοπή του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα

Bury

Καταπατημένα ακίνητα: Σε ιδιώτες με χαμηλό τίμημα και ευκολίες πληρωμής

wp_update-GSkibItV

Nissan. Παρέδωσε εννέα αμιγώς ηλεκτρικά e-NV200

cars

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ ο Κινέζος Ζανλέ Παν στα 100μ. ελεύθερο

wp_update-GSkibItV