CARSNEWS
AUTONEWS

Σχέδιο απόφασης καταρτίζει η Αλγερία για να «σταματήσει η σφαγή» στη Ράφα

Η Αλγερία ετοιμάζει σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να «σταματήσει η σφαγή στη Ράφα» όπως ανέφερε χθες ο πρεσβευτής της στον διεθνή οργανισμό, μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του δεκαπενταμελούς οργάνου.

«Η Αλγερία θα κυκλοφορήσει (…) σχέδιο απόφασης για τη Ράφα», τόνισε ο Αμάρ Μπεντζαμά. «Θα πρόκειται για σύντομο κείμενο, για ξεκάθαρο κείμενο, προκειμένου να σταματήσει η σφαγή στη Ράφα», πρόσθεσε, μιλώντας στον Τύπο.

Ήταν το Αλγέρι που ζήτησε προχθές Δευτέρα την κατεπείγουσα σύγκληση του ΣΑ, την επομένη του ισραηλινού νυχτερινού βομβαρδισμού στη Ράφα που προκάλεσε πυρκαγιά σε σκηνές παλαιστινίων εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 45 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 249, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Τρίτη, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας στον παλαιστινιακό θύλακο δήλωσε πως 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό που έβαλε στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων στη Ράφα.

Ο αλγερινός πρεσβευτής Μπεντζαμά δεν διευκρίνισε πότε εννοεί να τεθεί σε ψηφοφορία το σχέδιο απόφασης.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορέσει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, διότι διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές», σχολίασε από τη δική του πλευρά ο κινέζος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Φου Κονγκ, που θα ήθελε να διεξαχθεί ψηφοφορία εντός της εβδομάδας.

«Είναι καιρός αυτό το Συμβούλιο να αναλάβει δράση και να υιοθετήσει νέα απόφαση», έκρινε ο ο γάλλος πρεσβευτής Νικολά ντε Ριβιέρ, τονίζοντας και αυτός πως πρόκειται για ζήτημα «ζωής ή θανάτου».

Μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου και την εξαπόλυση ευρείας κλίμακας βομβαρδισμών και χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακο σε αντίποινα, το ΣΑ δυσκολεύεται να εκφραστεί με μια φωνή.

Έπειτα από δυο αποφάσεις επικεντρωμένες στην ανθρωπιστική βοήθεια, εντέλει στα τέλη Μαρτίου απαίτησε, μάταια, «άμεση κατάπαυση του πυρός»· η έγκριση απόφασης περιέχουσας αυτή τη διατύπωση είχε προηγουμένως εμποδιστεί επανειλημμένα από τις ΗΠΑ, προστάτιδα δύναμη του Ισραήλ στους διεθνείς οργανισμούς — στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, επέλεξαν την αποχή.

Ερωτηθείσα για το σχέδιο απόφασης υπό κατάρτιση από την Αλγερία, η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ περιορίστηκε να πει στον Τύπο πως περιμένει να το διαβάσει. «Και κατόπιν θα αντιδράσουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

«Η πίστις εις την Ανάστασιν ακραιφνεστάτη έκφρασις της ελευθερίας μας» – Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

Bury

Κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: «Με τη ζωή που κάνεις θα μας πάρουν χαμπάρι» – Η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι

cars

Νέο Toyota Mirai. Η δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητού μοντέλου

cars

Η νέα υβριδική McLaren έχει όνομα: Artura!

cars

Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS. Aπτή απόδειξη υψηλών δυνατοτήτων

cars

Nissan Sentra. Παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

cars

Τρεις αστυνομικοί νεκροί στις ΗΠΑ – Σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών

cars

Survivor: Ο Γιάννης Περπατάρης είναι πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση – «Ζήτησα να με ψηφίσουν»

Bury

Εφιαλτικές στιγμές για μία γυναίκα στη Θεσσαλονίκη – 34χρονος πήγε να τη βιάσει σε είσοδο πολυκατοικίας

Bury