CARSNEWS
AUTONEWS

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν – «Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Το Ισραήλ κατέστησε σαφές ότι θα απαντούσε, με κάποιο τρόπο, στην επίθεση «σμήνους» μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο και τώρα φαίνεται ότι το έκανε. Εάν αυτή είναι πράγματι η αρχή και το τέλος της απάντησης του Ισραήλ, τότε φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη σε μέγεθος και έκταση, σημειώνει σε μια αρχική του ανάλυση ο ανταποκριτής του BBC, Frank Gardner.

«Το Ισφαχάν σήμερα το πρωί φαίνεται φυσιολογικό», σημειώνει, αναφερόμενος στην περιοχή όπου υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

A report by Iran International: At the same time as the reports in the media about Israel’s attack on Iranian soil and the activation of air defense in Isfahan,

The videos obtained by Iran International show the fear and anxiety of some citizens in this city. pic.twitter.com/N6JIYVS3sI

— CJC (@cj_chep) April 19, 2024

Σύμφωνα με όσα γράφει ο ανταποκριτής του BBC, όλη την εβδομάδα οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ, κυρίως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, παρακαλούσαν την κυβέρνησή του να μην προβεί σε βαριά απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση. Αν και αυτή ήταν μια δραματική κλιμάκωση, ήταν από μόνη της αντίποινα για την πρωτοφανή αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, από την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο ανώτατοι στρατηγοί.

Το πώς θα εξελιχθεί το θέμα από εδώ και πέρα θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: Αν αυτό είναι το τέλος της επίθεσης του Ισραήλ και αν το Ιράν αποφασίσει τώρα να ανταποδώσει την επίθεση.

Israel has reportedly carried out a limited missile strike on military bases near Isfahan in Iran. How this develops from here depends on whether that is the end of its promised response to last weekend’s Iranian missile attack (itself a retaliation) and if Iran now attacks back.

— Frank Gardner (@FrankRGardner) April 19, 2024

Τα τρία μηνύματα από το «χτύπημα του Ισραήλ» στο Ιράν

Και ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall, έκανε κάποιες αρχικές σκέψεις και μια σύντομη ανάλυση για την τρομακτική εξέλιξη.

«Θα μπορούσε να είναι ένα μοναδικό χτύπημα σε έναν προμελετημένο στόχο για να στείλει τρία μηνύματα:

Πρώτονγια να αποκαταστήσει την “ισορροπία“. Μας χτυπήσατε, ξεπεράσατε μια κόκκινη γραμμή, χτυπώντας μας μέσα στο Ισραήλ, θα σας χτυπήσουμε κι εμείς.

Δεύτερον, αν πρόκειται για ένα μόνο χτύπημα στο εργοστάσιο παραγωγής, θα στείλει επίσης ένα μήνυμα ότι είναι μια προσεκτικά ισορροπημένη και μελετημένη απάντηση: δεν είναι απλώς μια επίθεση στο Ιράν.

Και τρίτον, στέλνει ένα μήνυμα στην ιρανική ηγεσία ότι μπορούμε να σας χτυπήσουμε βαθιά μέσα στο Ιράν, τα αεροσκάφη μας μπορούν να πετάξουν κοντά ή μέσα στον εναέριο χώρο σας, χωρίς να μας αντιληφθείτε, και επομένως μπορούμε να κάνουμε πολύ χειρότερα αν μας πιέσουν».

Related Articles

Φρίκη στη Βρετανία: Ισόβια στον 28χρονο που τεμάχισε τη σύζυγό του σε 224 κομμάτια και την πέταξε σε ποτάμι

Bury

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 11/4/2024

cars

Mazda CX-5. Ανανεώθηκε

cars

Οι Mercedes E-Class Coupe και Cabrio στις 27 Μαΐου.

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Άμυνας της Λιθουανίας, Αρβίντας Ανουσάουσκας

cars

Formula 1: Ο Ράιαν Ρέινολντς, ο Ρομπ ΜακΕλχένι και η ιδιοκτήτρια της Μίλαν απέκτησαν το 24% της Alpine για 200 εκατ. ευρώ

cars

Ο Κιάνου Ριβς με τη σύντροφό του στο κόκκινο χαλί – Το ζευγάρι έδωσε ένα δημόσιο φιλί

Bury

Επιχείρηση ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά: Βρήκαν φύλλα κοκαΐνης σε φορτία λιπασμάτων από το Εκουαδόρ

cars