CARSNEWS
AUTONEWS

Τουλάχιστον 27 νεκροί από τις βροχές που «σαρώνουν» την Κεντρική Αμερική

Οι βροχοπτώσεις που σαρώνουν την Κεντρική Αμερική την τελευταία εβδομάδα, προκαλώντας κατολισθήσεις και σοβαρές ζημιές στις υποδομές και τις καλλιέργειες, μετρούν τουλάχιστον 27 νεκρούς, κυρίως στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημες πηγές.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 19» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Ελ Σαλβαδόρ Λουίς Αμάγια σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ελ Σαλβαδόρ αυξήθηκε από 13 σε 19 μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, μαζί με τους θανάτους δύο μικρών κοριτσιών, το σπίτι των οποίων καταπλακώθηκε σε κατολίσθηση στο Σογιαπάνγκο, 9 χλμ ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ.

Ο Αμάγια κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από περιοχές που χαρακτηρίζονται «πολύ υψηλού κινδύνου» τονίζοντας ότι σε αρκετές περιφέρειες του Ελ Σαλβαδόρ πραγματοποιήθηκαν προληπτικά εκκενώσεις σπιτιών που βρίσκονται σε πλαγιές λόφων.

Apoyamos en la evacuación de una familia que se encontraba en peligro en el cantón Zapua, Jujutla, Ahuachapán.

Fueron llevados de manera segura a un albergue instalado en Guaymango. pic.twitter.com/Af7Rmcyxp4

— PNC El Salvador (@PNCSV) June 21, 2024

Στη Γουατεμάλα, οι αρχές έκαναν λόγο για επτά νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές στους δρόμους και στις γέφυρες.

Στην Ονδούρα, ένας θάνατος καταγράφηκε μεταξύ σχεδόν 3.500 πληγέντων. Αρκετά απομονωμένα χωριά έχουν αποκοπεί από κάθε επικοινωνία λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στα ποτάμια στον νότο της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Νικαράγουα, δεν έχει καταγραφεί ακόμη κανένας θάνατος, ωστόσο σπίτια πλημμύρισαν και δρόμοι υπέστησαν ζημιές από τα υπερχειλισμένα ποτάμια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ Φερνάντο Λόπες, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο, συνεπεία ενός φαινομένου χαμηλής πίεσης στον Ειρηνικό Ωκεανό και της έμμεσης επίδρασης της τροπικής καταιγίδας Αλμπέρτο – που υποβαθμίστηκε την Πέμπτη σε τροπική ύφεση – η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων με την έλευσή της στο Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Γιώργος Λιάγκας: Γνωρίζω ότι η Ζήνα Κουτσελίνη γυρνοβολάει στα κανάλια και λέει κόψτε ό,τι έχετε και δώστε μου το 12-2

Bury

Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση

Bury

Μακρόν από G7: Οι αλλαγές στις πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη είναι περιορισμένες

cars

Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα

cars

Τις υψηλότερες εκπομπές CO2 της 20ετίας προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αρκτική

cars

Τώρα μπορείς να ζήσεις άνετα στο Land Rover Defender σου.

cars

Τον Ιούνιο ο Βενιαμίν της Volvo

cars

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Διαθέσιμο σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

cars

Ο καιρός σήμερα 1/6/2024

cars