CARSNEWS
AUTONEWS

Η νέα Mercedes-Benz CLE Coupé στην Ελλάδα

Η νέα CLE Coupé ήρθε στην Ελλάδα με μεγάλη γκάμα εκδόσεων και τιμών. Το σπορ, κομψό δίθυρο μοντέλο συνδυάζει τις χαρακτηριστικές αναλογίες ενός coupé με τη μοντέρνα γραμμή σχεδίασης της Mercedes-Benz και σιλουέτα η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστές επιφάνειες με συνεχείς μεταβάσεις.

Η σπορ δυναμική του μοντέλου αναδεικνύονται εντονότερα από το πλάι, χάρη στο χαμηλωμένο αμάξωμα (1.428 χλστ) με το μακρύ μεταξόνιο (2.865 χλστ), τους κοντούς προβόλους (888 χλστ μπροστά/1.097 mχλστ πίσω). Άλλα τυπικά χαρακτηριστικά είναι το μακρύ καπό του κινητήρα, το οποίο διακοσμούν δύο ενσωματωμένα power dome, το έντονα κεκλιμένο μπροστινό παρμπρίζ και η μεγάλη, καμπύλη οροφή. Ο κλωβός επιβατών, μετατοπισμένος αρκετά προς τα πίσω, καταλήγει στο επίπεδο πίσω παρμπρίζ του σπορ πίσω τμήματος.

Η βασική έκδοση Avantgarde Line διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό, αλλά με τη γραμμή εξοπλισμού AMG Line οι ζάντες 19 ιντσών αποτελούν βασικό εξοπλισμό. Η μεγάλη ποικιλία από ζάντες αλουμινίου 18 έως 20 ιντσών και τα δέκα διαφορετικά χρώματα βαφής προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Mercedes-Benz CLE Coupé

Το μπροστινό τμήμα με την προοδευτική κλίση προς τα εμπρός και το χαμηλωμένο καπό κινητήρα, οι επίπεδοι προβολείς LED και η χαρακτηριστική μάσκα εξασφαλίζουν μια σπορ αλλά ταυτόχρονα κομψή εμφάνιση. Η CLE Coupé διαθέτει προβολείς LED High Performance με νέα σχεδίαση τριπλού πυρσού για τα φώτα πορείας ημέρας, τα φώτα θέσης και τα φλας. Οι προβολείς Digital Light προσφέρονται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Τα φώτα πορείας ημέρας έχουν ελλειπτικό σχήμα ενώ η βάση του προβολέα διαθέτει γαλάζιο φωτισμό για απαράμιλλη εμφάνιση που ενισχύει ακόμη περισσότερο τον δυναμισμό της.

Το πίσω τμήμα χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες με κύριο χαρακτηριστικό τα πίσω φώτα LED δύο τμημάτων με νέα περιγράμματα και τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα. Στην γραμμή εξοπλισμού Avantgarde Line, διακοσμητικά στοιχεία σχήματος C περικλείουν τη διακοσμητική λωρίδα χρωμίου σαν αριστοτεχνική αγκράφα.

Mercedes-Benz CLE Coupé

Εσωτερικό

Το καθαρά οδηγοκεντρικό εσωτερικό συνδυάζει πολυτέλεια με ευρυχωρία και είναι γενναιόδωρη αίσθηση του χώρου και είναι πλήρως προσανατολισμένη στον οδηγό. Στο κόκπιτ, την προσοχή προσελκύουν αμέσως η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών (21,3 εκ.) και η κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών (30,2 εκ.) σε κατακόρυφη διάταξη, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη.

Ο σπορ χαρακτήρας εντείνεται με τον δυναμικό ατμοσφαιρικό φωτισμό σε 64 χρώματα. Ο έμμεσος, ατμοσφαιρικός φωτισμός στη διακοσμητική λωρίδα του ταμπλό οργάνων, στις ποτηροθήκες της κεντρικής κονσόλας, στη μονάδα χειρισμού οροφής, στις χειρολαβές των θυρών, στη μονάδα ρύθμισης καθίσματος και τον μπροστινό χώρο ποδιών περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό. Με τον προαιρετικό ατμοσφαιρικό φωτισμό plus, μια φωτεινή λωρίδα ξεκινά από την κεντρική κονσόλα και διατρέχει ολόκληρο το ταμπλό οργάνων φτάνοντας μέχρι κάτω από τους αεραγωγούς στα δύο άκρα του. Άλλη μία φωτεινή λωρίδα σε κάθε πόρτα διατρέχει το περίγραμμα των υποβραχιόνιων και τη γραμμή στη βάση των παραθύρων μέχρι τον χώρο των πίσω επιβατών, ενισχύοντας την αίσθηση της ευρυχωρίας.

Mercedes-Benz CLE Coupé

Η CLE Coupé διαθέτει πολλές από τις ψηφιακές καινοτομίες της νέας E-Class. Όπως η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και η 3η γενιά του συστήματος infotainment MBUX.Το σύστημα infotainment MBUX, η φωνητική υποβοήθηση MBUX, το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη Head-up display μοιράζονται έναν πανίσχυρο κεντρικό υπολογιστή οχήματος. Ανάλογα με τη χώρα, χρησιμοποιείται μια μονάδα επικοινωνίας με τεχνολογία μετάδοσης 5G. Με το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G επιτυγχάνονται σημαντικά υψηλότεροι ρυθμοί μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με το LTE/UMTS.

Οι προσωπικές ρυθμίσεις δημιουργούνται εύκολα και απλά: οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους προφίλ απευθείας στη CLE Coupé και να το συγχρονίσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα προφίλ στον λογαριασμό τους Mercedes me. Με τη σάρωση ενός κώδικα QR μέσω της εφαρμογής Mercedes me app, το όχημα συνδέεται αυτόματα στον λογαριασμό Mercedes me. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας έως επτά διαφορετικών προφίλ με συνολικά 800 περίπου παραμέτρους – για παράδειγμα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να ρυθμίζεται εξ αποστάσεως από το σπίτι. Οι προσωπικές προτιμήσεις, όπως ο αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, μπορούν να μεταφερθούν στο αυτοκίνητο μέσω του προσωπικού προφίλ Mercedes me.

Mercedes-Benz CLE Coupé

Σύστημα ανάρτησης

Η ανάρτηση της νέας CLE Coupé επιτρέπει την ευέλικτη οδήγηση σε δρόμους με στροφές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εξαιρετική οδηγική άνεση σε μεγάλες αποστάσεις. H ακριβής καθοδήγηση των μπροστινών τροχών με τέσσερις συνδέσμους στον καθένα παίζει σημαντικό ρόλο στη δυναμική οδική συμπεριφορά. Στον πίσω άξονα, η ανάρτηση πέντε συνδέσμων εξασφαλίζει πολύ καλό έλεγχο των τροχών και ευστάθεια στην ευθεία πορεία. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις ανάρτησης. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει την ανάρτηση άνεσης με δυνατότητα χαμηλώματος. Συνδυάζει κορυφαία οδηγική άνεση και σπορ αμεσότητα. Τα χαρακτηριστικά κύλισης, η απόσβεση και η σταθεροποίηση προσαρμόζονται συνεχώς και αυτόματα στις συνθήκες του οδοστρώματος. Προαιρετικά διατίθεται μια σπορ ανάρτηση με σύστημα επιλεκτικής απόσβεσης. Προσφέρει σκληρότερη ανάρτηση και απόσβεση, καθώς και σπορ άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης για αμεσότητα και ευελιξία. Η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης είναι αισθητή κατά τη γρήγορη οδήγηση σε στροφές ή τους γρήγορους ελιγμούς αποφυγής καθώς μειώνονται οι στρέψεις του αμαξώματος.

Τετραδιεύθυνση

Με το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα και τη σχετικά πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης στον μπροστινό άξονα, η CLE Coupé γίνεται εξαιρετικά ευέλικτη και σταθερή ταυτόχρονα. Η γωνία διεύθυνσης στον πίσω άξονα είναι έως 2,5 μοίρες. Ως αποτέλεσμα, ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 50 εκατοστά. Στα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC είναι 11,2 αντί για 11,7 μέτρα. Στις εκδόσεις με κίνηση στους πίσω τροχούς, ο κύκλος στροφής μειώνεται από 11,2 σε 10,7 μέτρα. Παρά τις μεγαλύτερες διαστάσεις της, η CLE Coupé με κίνηση στους πίσω τροχούς έχει μικρότερο κύκλο στροφής από τη C-Class Coupé (11,2 μέτρα). Επιπλέον, χάρη στην πιο άμεση σχέση μετάδοσης του συστήματος διεύθυνσης, απαιτούνται λιγότερες περιστροφές του τιμονιού από τέρμα σε τέρμα.

Mercedes-Benz CLE Coupé

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Ο βασικός εξοπλισμός της CLE Coupé περιλαμβάνει το σύστημα εφίστασης προσοχής Attention Assist, την ενεργή υποβοήθηση πέδησης, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, την υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας και το πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας. Υποστηρίζει τον οδηγό προσαρμόζοντας την ταχύτητα όταν τα προπορευόμενα οχήματα κινούνται πιο αργά. Η επιθυμητή απόσταση μπορεί να ρυθμιστεί σε αρκετά στάδια. Η κατάσταση και δραστηριότητα των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης εμφανίζονται σε προβολή πλήρους οθόνης στην οθόνη του οδηγού.

Επιπλέον, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνονται στα πακέτα εξοπλισμού.

Εκδόσεις

Η νέα CLE Coupé διατίθεται σε 6 εκδόσεις (CLE 220 d, CLE 200, CLE 200 4MATIC, CLE 300 4MATIC, CLE 450 4MATIC & AMG CLE 53 4MATIC+) με 2λιτρους ή 3λιτρους κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης, απόδοσης από 223 έως 472 ίππων, αυτόματα κιβώτια και τιμές από 64.630 ευρώ (CLE 200) έως 100.450 ευρώ (AMG CLE 53 4MATIC+), ενώ η CLE 220 d κοστίζει 66.750 ευρώ.

Related Articles

KIA XCeed 1.0 T-GDI. Αναβαθμίζει συνολικά την ΚΙΑ

cars

Η Κέρκυρα έχει τους δικούς της εντυπωσιακούς καταρράκτες

cars

Seat: Το 2025 ένα μικρό, ηλεκτρικό crossover.

cars

Νέο Mazda BT-50. Σε νέες βάσεις αλλά με το DNA της Mazda!

cars

Η διάδοχος της Lamborghini Aventador έρχεται το 2020

cars

Διασχίζοντας την Ανατολία με General Tire

cars

Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid. Ικανό και οικονομικό

cars

Επιχείρηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για να κατηγορηθεί η Ουκρανία βλέπει το Κίεβο πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

cars

 Peugeot. Aγωνιστικές περγαμηνές πολλών ετών

cars