CARSNEWS
AUTONEWS

Το περσινό μου αντηλιακό έχει λήξει ή να το βάλω και φέτος; Έχουμε όλες τις απαντήσεις

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το περσινό μας αντηλιακό και την τρέχουσα χρονιά, ειδικά στα πρώτα μας μπάνια που ίσως μας έχει απομείνει λίγο από πέρσι. Το θέμα είναι: όλα τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης, ποια είναι όμως αυτή των αντηλιακών;

Τελικά να τα φοράμε και δεύτερη χρονιά ή όχι, και ποια είναι η ιδανική ποσότητα που πρέπει να εφαρμόζουμε τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα μας; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός κλειστού και ενός ανοιγμένου αντιηλιακού;

Αρχικά να πούμε πως τα αντηλιακά, αν δεν έχουν ανοιχτεί, έχουν διάρκεια ζωής περίπου 2,5 χρόνια, με την προϋπόθεση πως είναι σφραγισμένα και πως έχουν αποθηκευτεί σε δροσερό και σκιερό μέρος. Από τη στιγμή που ένα προϊόν αντηλιακής προστασίας έχει ανοιχτεί, λήγει μετά από μόλις 6 μήνες. Αν λοιπόν έχετε ένα κλειστό, αχρησιμοποίητο αντηλιακό από πέρσι, τότε μπορείτε μάλλον να το βάλετε, συνυπολογίζοντας και το χρονικό διάστημα που αυτό θα είχε παραμείνει στο ράφι πριν αγοραστεί. Αν όμως το έχετε ανοίξει την περσινή σεζόν, τότε δυστυχώς έχει λήξει, άρα δεν μπορείτε να το βάλετε.

Την κατάσταση του αντηλιακού θα την καταλάβετε και από την ποιότητά του, όταν βάλετε μία μικρή ποσότητα στο χέρι σας για να δοκιμάσετε την υφή του. Αν έχει υποστεί οξείδωση, τότε η υφή του θα έχει επηρεαστεί. Η δράση του και η αντηλιακή προστασία του θα έχει υποβαθμιστεί, επομένως θα σας είναι άχρηστο. Αν, λοιπόν, δείτε πως έχει γίνει πιο ρευστό και πιο σκουρόχρωμο, τότε έχει αλλοιωθεί. Αν μάλιστα μυρίζει και άσχημα, σημαίνει ακόμα χειρότερα πως έχει μέσα και μικρόβια.

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα αντιηλιακού για το πρόσωπο και το σώμα;

Για κάθε φορά που θα ανανεώνετε το αντηλιακό στο πρόσωπό σας, αρκεί μια ποσότητα όσο ένα κουταλάκι του γλυκού, ενώ για το σώμα σας μια ποσότητα όσο ένα σφηνοπότηρο. Προσέξτε, ωστόσο, να ανανεώνετε το αντηλιακό σας μετά από κάθε βουτιά στο νερό και όχι μόνο μία φορά πριν βγείτε στον ήλιο. Όσο για την πρώτη φορά της εφαρμογής, πρέπει να περιμένετε 15 λεπτά από τη στιγμή που θα βγείτε στον ήλιο για να ενεργοποιηθεί το φίλτρο προστασίας από την ακτινοβολία.

Related Articles

Survivor: Ο Γιώργος Παπαχαραλάμπους ζήτησε να βγει υποψήφιος για να γλιτώσει τη συμπαίκτριά του

cars

Νέο DS 9. Πρόκληση στο κατεστημένο…

cars

“Beyond the Visible” – Το ντοκιμαντέρ που μεταφέρει το κοινό στον αθέατο κόσμο της Formula 1

cars

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έκανε διακοπές στη Μύκονο μετά τη δικαστική διαμάχη με την αδελφή του

Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα στην ΕΕ

Η νέα γενιά Ford Puma είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις

cars

Αυτοί είναι οι 29 υποψήφιοι για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021.

cars

Ο Γιώργος Λαμπάτος απαντά στον Γιάννη Μόρτζο: «Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα εθισμό στο αλκοόλ»

cars

Αudi: Έτσι θα είναι ο αντίπαλος της CLA

cars